12 интересни факта за женските гърди: При първите операции за уголемяване на бюста използвани стъклени топки, пушачките имат по- отпуснати деколтета

Filed under: Здраве |

Дори да се печете с горнище, задължително се намажете със слънчезащитен крем

159-12-81

Гърдите са най-отличителната черта на жените. Много жени са обсебени от идеята да имат по-голям бюст, но трябва да знаете, че много мъже всъщност предпочитат по-малки, но стегнати гърди. Има още много интересни данни, които най-вероятно не знаете за бюста си. Ето и част от тях:

1. Гърдата тежи средно около 0,5 кг и представлява около 4-5% от мастната тъкан на цялото тяло.

2. Около 5-10 млн. чифта женски прелести в света не са натурални. Средната възраст, в която жените се решават да си направят операция за увеличаване на бюста е 34 г. 90% от тях се оперират след раждане и обикновено искат 2 размера по-големи гърди. Около 6% от жените с импланти не са доволни от резултатите от операцията и правят корекция или махат имплантите.

3. В средновековието за идеални гърди са се смятали малките.

4. При първите операции за уголемяване на бюста са бил използвани стъклени топки, полиестер, гума, което е имало катастрофални последици.

5. Бюстът нараства с възрастта. Когато жената е млада гърдите се състоят от мастна тъкан, млечни жлези и колаген. С напредването на възрастта колагенът и млечните жлези се заместват от мастната тъкан.

6. Според книгата на рекордите на Гинес 28-годишната Шейла Хeрши от Бразилия има най-големия бюст в света. След девет пластични операции и повече от 3,5 л силикон, размерът й е 38KKK.

7. Пушачките имат по-отпуснат бюст, тъй като химическите вещества в цигарите разрушават еластина.

8. Всеки има косъмчета около зърната. Жените имат от 2 до 15, колкото по-тъмна е кожата, толкова по-тъмни са косъмчетата.

9. Гърдите нарастват при сексуална възбуда.

10. Ако спите по корем, това няма да сплеска гърдите ви, но с времето може да промени формата им. Най-добре е да се спи на една страна, като се слага малка възглавничка, която да ги поддържа.

11. Лявата и дясна гърда имат различен размер, като обикновено лявата е по-голяма от дясната, но това почти не се забелязва.

12. Дори с бански гърдите са подложени на риск да изгорят от слънцето. Повечето тъкани, използвани за ушиването на бански имат слънцезащитен коефициент 5-7, затова специалистите съветват да се използва слънцезащитен крем с фактор 15, дори под банските.

Spread the love