На среща между контактните групи на БСП и ДПС в Благоевград се реши окончателно: Сменят шефовете на пътното, РЗИ, ДФ „Земеделие”, ИАРА, МБАЛ и РИО

Filed under: Благоевград |

161-04-01 0756 Kostadinov  copy

Смени на директори ще бъдат извършени в най-скоро време на Областно пътно управление, Регионална здравна инспекция, Държавен фонд „Земеделие”, Територилната структура на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, на Регионален инспекторат по образованието и на болницата, това решиха контактните групи на БСП и ДПС в Благоевград. На нея са присъствали депутатите Алиосман Имамов и Емил Костадинов, както и още 7-8 души от Областния съвет на БСП.

Направихме оценка на всички звена и институции в областта и решихме, че има структури, които работят добре, имат качествени ръководители, които няма да се пипат, каза за „Вяра” Емил Костадинов. В това число не е обсъждана благоевградската полиция и директорът й засега си остава на поста, както и там, където текат конкурси. Като пример Костадинов посочи РЗОК, където тече конкурс и там няма да се бъркат, а ще оставят да видят кой ще го спечели. За поста документи са подали досегашният шеф д-р Ивайло Димитров и секретарят на РЗИ д-р Румен Кондев.

161-04-81-2010,tutun,p,a,r24a copy

Костадинов посочи, че конкретни имена на този етап не са обсъждани, а по-скоро е направена една оценка на работещите и неработещите структури. Най-вероятно обаче поста на Иван Кунев на пътното ще заеме Христо Атанасовски, който спечели и делото срещу Агенция „Пътна инфраструктура”, на ДФ „Земеделие” е възможно да бъде финансистът на БСП Валентин Бошкилов, който не отрече, че са му предлагали, на МБАЛ най-спряганото име е на д-р Владимир Пандев, на РИО – Огнян Соколов, на Инспекцията по труда – Юлия Янчева, на Югозападното държавно предприятие – Светлозар Михайлов.

На РИОСВ засега не е ясно още, със сигурност си остава шефът на РУСО Златко Златев, който е от години на поста и е позиция на БСП.

Относно зам. областните управители депутатът заяви, че няма проблем, всичко е въпрос на технологично време и предложенията на БСП за Димитър Капитанов от Петрич и Костадин Дурчов от Банско остават непроменени.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Емил Костадинов

2. Алиосман Имамов

Spread the love