Пратеници на US посланика дойдоха в Благоевград заради тежката катастрофа: Форд на санданчанин причини кървавата баня в Кресненското дефиле

Filed under: Благоевград |

Част от американците дадоха показания в съда, взеха си пострадалите сънародници от болницата

161-07-01-IVA-3 0991 copy

Представители на Американското посолство бяха в Благоевград вчера заради тежката катастрофа, станала в Кресненското дефиле, в която пострадаха 5-има американци, а 62-годишният Джон Мартин от Чикаго загина. Част от чужденците първо бяха в съда, където дадоха показания за катастрофата при закрити врата. След това посетиха и благоевградската болница, откъдето прибраха своите сънародници.

4-ма американски граждани пострадаха при катастрофата – три жени и един мъж. Две от тях бяха настанени в отделението по хирургия – Мари и Рут, а Айрин – в отделението по ортопедия. Мъжът е с повърхностни рани и не е бил настаняван, бил е там като придружител. Според зам.-директора на болницата Александър Костов състоянието им позволява да бъдат изписани.

161-07-01-IVA-3 0988 copy

Станаха ясни и обстоятелствата около тежката катастрофа. „Форд Ескорт“, управляван от 43-годишния санданчанин Георги А., частично е навлязъл в лентата за насрещно движение, при което се удря в предната лява част на насрещно движещия се влекач „Скания” с прикачено полуремарке, управляван от 38-годишния Стоян Павлов от село Ново Делчево.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Дипломатическите коли бяха спрени пред Съдебната палата..

2. Представителите на Американското посолство бяха в съда.

Spread the love