Протестиращи пред НС не пуснаха Мая Манолова да влезе: Стотина демонстранти освиркват сградата на Народно събрание със скандирания „оставка”

Filed under: Актуално от днес |

 164-19-01-o_137224535585994_O1xSht_image_146677_600x402Стотина протестиращи освиркват сградата на Народно събрание. Те скандират „оставка”.

Пред главния вход на Народното събрание са се събрали десетки граждани, които протестират срещу управляващите. Протестиращи велосипедисти отново преминаха покрай сградата на парламента, спряха се за момент и с викове „Оставка” подкрепиха протеста.

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова не успя да влезе от служебния вход на парламента. При опит да заобиколи, тя бе посрещната от протестиращите, които започнаха веднага да я освиркват, да използват нецензурни думи към нея, и да искат оставка.

На въпрос, какво им е казала, Мая Манолова заяви, че просто не е могла да влезе през служебния вход и търси начин за достъп в сградата на Народното събрание. Полицаите й направиха път и тя премина през загражденията.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят: „Гражданите да избират министри и всички висши длъжности”, „Как да ви обичам на инат”, „Блокада на парламента”, „Урок номер 7: Фасадната демокрация, не е демокрация”. И тази сутрин гражданите, които се включват в протеста, получават безплатно кафе, като инициативата гласи: „Кафето е от нас, оставката е от тях”.

Протестиращите могат да си вземат и баница и кисело мляко, които се раздават безплатно. Полицейското присъствие е засилено, като загражденията достигат до храм-паметник „Александър Невски”. Протестиращи има и на задния вход на Народното събрание.

В момента протестиращи има около цялата сграда на Народното събрание: пред сградата на парламента, до служебния вход и до паметника на Цар Освободител. На няколко пъти демонстрантите пред Народното събрание се опитаха да блокират движението по бул. „Цар Освободител“, но полицията не им позволи.

Буквално преди минути при поредния опит за блокада, протестиращите успяха да спрат движението. Остава засилено полицейското присъствие.

Spread the love