Рокади в школата на „Рилски спортист“, търсят се млади и амбициозни треньори

Filed under: Баскетбол |

167-22-02-vasil-Borislav ChilingirovБаскетболният „Рилски спортист“ обяви конкурс за треньори в школата на отбора. Желанието на ръководството е в клуба да работят млади специалисти, с добри познания и мотивация за развитие.

Сред задължителните условия за кандидатстване са лицензиран треньор, възраст до 35 години, владеене на английски език, компютърна грамотност, минимум 2 години треньорски стаж.

Документите трябва да се изпратят по електронен път, в печатен вид, най-късно до 25 юли на сайта на клуба, а след като бъдат прегледани и оценени, ще се проведат разговори с номинираните кандидати.

Наскоро един от перспективните наставници в мъжкото направление и бивш капитан на „Рилецо“ – Борислав Трифонов, прекрати договорните си отношения с клуба и замина за чужбина. Колегата му Емил Бонев пък има лични проблеми и на този етап не се знае дали ще продължи да бъде част от клуба.

„С този конкурс се стремим да привлечем млади и жадни за работа баскетболни треньори. Ще има леки размествания в школата, тъй като един доказан специалист като Иван Лепичев например е свръхнатоварен. Той подготвя цели пет отбора, което, съгласете се, никак не е малко“, разясни ситуацията изпълнителният директор на „Рилски спортист“ Борислав Чилингиров.

Босът допълни, че целта пред клуба остава същата – да бъде сред доминиращите отбори в страната. Нещо, което клубът затвърди през последната година – трети места и бронзови отличия на мъжкия тим в Балканската лига, първенството и Купата на България, втора позиция в генералното подреждане на отборите от женското направление и няколко силни класирания на момчетата в различните възрастови групи.

 

На снимката: Борислав Чилингиров

Spread the love