Ромска търговка мами пенсионери в Дупница със скъсани олекотени завивки

Filed under: Дупница |

 Десетина възрастни жени, между които и Мария Иванова, си купиха ментето, Светла Рибарска и съпругът на аптекарката Милена Джорджева не се хванаха и отпратиха измамничката

 168-03-04-P1120589В неделния ден по улица „Венелин” в Дупница предприемчива ромска измамничка предлагаше в дворовете на наивни пенсионерки олекотена завивка с две лица, чаршаф и калъфка за изгодните 10, 9 или 8 лв., както мине… Репортер на в-к „Вяра” се озова на мястото на „сделката” с пенсионерката Мария Иванова в момента, когато тя беше убедена от мургавата търговка да даде последните 30 лева от пенсията си за три олекотени завивки – да си имала, ако й дойдат гости. Когато пенсионерката обаче започна да разопакова платената вече стока, видя, че на много места е разкъсана, освен това липсва и обещаният чаршаф, който правеше изгодна покупката. Разбрала, че измамата й е открита, ромката хукна да бяга, като грабна 20 лв. от ръцете на жената. Иванова обаче я настигна и й остави само 10 лв.

168-03-04-P1120590След скандала измамницата продължи да търси жертви. Тя се разходи около района на Военната болница, където се опита да изпързаля стоящите там няколко души заедно със съпруга на аптекарката Милена Джорджева, който е сириец. Начетеният бизнесмен схвана измамата и тримата пред аптеката спасиха парите си. Ромката тогава отиде пред евробазара и почти насила спря младата майка Светла Рибарска, която се разхождаше със сина си Георги. Въпреки отказа на Рибарска търговката продължаваше да й навира в ръцете стоката си, та се наложи минаващи наблизо хора да я разкарат.

 

Снимки

1. Светла Рибарска и синът й Георги Рибарски не се хванаха на въдицата на измамницата.

2. Ромската търговка бе решила да припечели за сметка на наивните пенсионери.

Spread the love