Мая Манолова и Иван Ибришимов на пресконференция в Дупница: Съкращенията в ТЕЦ „Бобов дол” и мините нямат нищо общо с промените в Закона за енергетиката и намаляването цената на тока

Filed under: Дупница |

  Депутатите поемат ангажимент делът на изкупуваната електроенергия от топлоцентралата да не намалява

169-01-03 MAIA MANOLOVA  -  IVAN IBRICHIMOV 003 copyСъкращенията в ТЕЦ „Бобов дол” и мините не са в резултат от промените в Закона за енергетиката и намаляването цената на тока. Това заяви зам.-председателката на Народното събрание Мая Манолова на пресконференция в Дупница, която даде заедно с другия депутат от „Коалиция за България” в Кюстендилска област Иван Ибришимов.

„Не може да се търси никаква причинно-следствена връзка между промените в закона, намаляването цената на тока, съкращаването на обемите на работа в мините и ТЕЦ-а и освобождаването на работници. В крайна сметка става дума за частни дружества, които преценяват рентабилността на своето производство. Ако в предишни периоди са били назначавани работници във връзка с различни събития и след това ръководството е преценило, че с оглед производството на въглища и еленергия не е необходим такъв персонал, това е решение на ръководствата на мините и ТЕЦ-а”, каза Манолова.

Повече подробности в печатното издание

Снимка: Съкращенията в ТЕЦ-а и мините не са свързани с промените в Закона за енергетиката и намаляването цената на тока, заявиха Манолова и Ибришимов.

Spread the love