Протестът успя: Сменят скандалния областен управител на Пловдив

Filed under: България |

 Николай Радев заема мястото на Каймаканов

 170-19-05-640_284d786a616a8ab44296e26cfaa784f3Губернаторът на Пловдив Венцислав Каймаканов ще бъде сменен в най-скоро време с Николай Радев, заявиха източници в БСП. Като потвърждение на готвената рокада е и фактът, че все още не са назначени заместник областните управители.От червените партийни кръгове коментираха, че министър-председателят Пламен Орешарски и лидерът на столетницата Сергей Станишев, най-после са били отбой и са дали съгласие Радев да заеме най-високия държавен пост в областта. Причината: Пловдивчани не спират повече от месец да протестират под прозорците на Каймаканов, който бе личен избор на премиера. Въпреки, че областният управител многократно повтори, че няма общо с ДПС, хората продължават да го припознават като партийно назначение от хората на Лютви Местан.

170-19-05-20130624191419-Венцислав КаймакановНа председателски областен и градски съвет на БСП, червените са излъчили кандидатурата на шефа на групата на левицата, в местния парламент Николай Радев и са я представили на Орешарски и Станишев. Доводите им: Радев е авторитетна фигура с добро име и богата партийна биография. Той е математик, преподавател в Математическата гимназия в града под тепетата.
Радев обяви, че първата му и най-приоритетна задача като губернатор ще бъде да се задействат проектите на областта, за да пристигнат средствата по тях и да се работи в насока подобряване стандарта на живот на гражданите. Опознавателна среща с кметовете, които ще кажат проблемите си и заедно ще се лобира пред ресорните министерства също е сред първите задачи. Ще бъдат инициирани срещи с различни професионални организации и ще се работи с тях, каза още Радев.
Той смята, че напрегнатата обстановка в страната трябва да се успокои, за да се даде шанс на правителството да работи. Не може без грешки, вярно е,такива има, но все пак и се прави много в полза на хората, а не в техен ущърб, каза още Николай Радев.

Spread the love