Мултимилионерът Омар Перю дава 5 прости съвета: Хранете се добре и действайте на момента, за да постигнете успех във всичко

Filed under: Глас Свише |

 176-14-81На всеки човек се е случвало да загуби част от своята мотивация. Kак да постъпим в такъв момент, какво да предприемем, за да върнем желанието си за работа и успех? Има пет прости правила, препоръчани от бизнесмена мултимилионер Омар Перю.
Винаги имайте конкретна причина за действията си
Ако не съзнавате конкретните причини да вършите нещо, то това действие става безсмислено. И когато в един момент се окаже, че почти всичко, което правите, е без ясна цел, то такъв ще бъде и целият ви живот. Започвайте всяко свое действие с предварителна мисъл за неговото значение. Съзнавайки смисъла на това, което правим, животът ни придобива конкретна цел.

Заявете своята отговорност за резултатите, които постигате
Не става дума да се похвалите, когато постигнете успех, или да признаете вината си, когато се провалите. Да заявите отговорност, няма нищо общо с вина или заслуги, а с последствията от вашите действия. Ако сте отговорни за резултатите, които постигате, значи сте отговорни и за последвалите събития. Вие ще продължите да се движите напред към постигането на целите си, независимо колко сте били успешни досега.

Не чакайте идеалния момент, използвайте сегашния!
Перфекционистите срещат особено много трудности в живота. Те или очакват идеалния момент, преди да действат, или пък са недоволни от резултатите, защото никога не са достатъчно добри за тях. Истинското удовлетворение от успеха не произлиза от това, което постигаме, а от усилията, които сме вложили. Единственото „перфектно“ нещо в живота е перфектната възможност да действате, когато поискате. Сега.

Хранете се добре, защото за успех трябва енергия
За съжаление много хора в днешно време се отдават на пристрастяваща вредна храна, водеща до затлъстяване и болести. Храна, която, освен че скъсява живота, го прави и по-изтощителен. Ако искате енергия, с която да постигнете целите си, то трябва да дадете на организма си подходящо „гориво“. А то не е захар.

Обградете се с мотивирани хора
Редица научни изследвания сочат, че хората около нас имат пряк ефект върху действията ни. Те определят онова, което считаме за „нормално ниво“, и следователно ни дърпат нагоре или надолу. Ако вашите познати са енергични и целенасочени хора, отдадени на идеята да внесат положителна промяна в света, то това би било и вашето „нормално ниво“. Обградени с такива хора, вие няма да обмисляте как да се мотивирате, вие ще бъдете мотивирани.

Spread the love