Десет невероятни истории с политици: Президентът на Венецуела говори с духа на Чавес, извънземни отвлекли колегата му от руска република, Берлускони припаднал при подарък еленско сърце

Filed under: Глас Свише |

 Докато Путин и Лукашенко си мерят рибите, Джордж Буш ги удари в земята с 60-килограмов тарпон

 Джими Картър отбива с гребло нападението на заек плувец, в Северна Корея разказват, че на 15 години Ким Чен Ир написал 1500 книги и 6 опери

181-10-11-81_i3 Рибарският спор дали президентът на Русия, или на Беларус е уловил по-голяма риба накара медиите през последните дни да погледнат на политиката от една съвсем различна гледна точка. Впрочем западните медии се усъмниха в достоверността и на двете истории. Те са само част от невероятните приключения, които политици казват, че са преживели. Кои от тях са истина, кои – преувеличени и кои – пълна измислица, решете вие.

 57-килограмов сом, уловен от Александър Лукашенко

 Доскоро познавахме президента на Беларус Александър Лукашенко като страстен любител на ските и хокея, но новото му хоби е рибарството. Вдъхновен от успеха на руския си колега Владимир Путин, който улови в река Тува голяма щука, и Лукашенко реши да нарами въдица. Така екипиран, президентът на Беларус потеглил към Припят – река, от която по думите му доскоро рибата била съвсем изчезнала. Но в реката бил „въведен ред“ и сега „пръста си да потопиш, ще хванеш риба“, хвали се рибарят Лукашенко. 181-10-11-81_luji1Като доказателство той самият уловил 57-килограмов гигантски сом. „Аз съм един рибар и ловец… но понякога си спомням детството“, скромно отговори президентът на поздравленията. Лукашенко много по-уверено се чувства в областта на спорта. Например в хокея! Той винаги играе с екип с номер 1, числото, което обикновено носи вратарят (Лукашенко е нападател). Отборът на президента традиционно печели.

 21-килограмова щука, хваната от Владимир Путин

 Последният риболов на Путин стана голяма сензация в интернет. И това не е изненадващо. В крайна сметка президентът е в състояние да улови щука с тегло 21 килограма. Въпреки това не всички вярват в толкова голям успех.181-10-11-_in_bio_11_600Отзвукът бе толкова голям, че в защита на Путин трябваше да се изправи неговият прессекретар. „Аз лично видях везната и присъствах на претеглянето. Рибата тежеше повече от 20 кг“, каза Дмитрий Песков. Следва да се отбележи, че това не е първият път, когато руският лидер е сполетян от невероятен късмет. Така през август 2011 г. по време на археологическа експедиция Путин се гмурна до дъното на Таманския залив и на скромната дълбочина от два метра направи феноменално откритие – древна амфора.

181-10-11_MaduroChavez220313 60-килограмовият тарпон на Джордж Буш

 Едри риби се ловят не само на въдиците на президентите от постсъветското пространство. През 2008 г. тарпон с тегло 61,2 кг бе уловен в южната част на Флорида от бившия американски президент Джордж Буш-старши. Той използвал най-обикновена въдица и като стръв – раци. За да качи улова на борда на моторната лодка, 84-годишният политик се борил 45 минути. Рибата била снимана и измерена (за да се направи копие за Memorial Library на Тексас). 181-10-11-_izvan_politici_luji5След това рибата била… освободена. Следва да се отбележи, че Буш е известен със страстта си към риболова и дори хвърляше въдицата в компанията на Владимир Путин. Един риболовен турнир във Флорида дори носи неговото име. Неговата страст към риболова се предава и на Буш-младши. В края на президентския си мандат, той призна, че най-хубавото, което му се е случило като президент, било да хване риба, тежаща 3,5кг.

181-10-11_Bunny-Carter Нападението на заека над Джими Картър

 1979-а е тежка за Картър: енергийна криза, криза на доверието и тази ужасна история със заека. За историята президентът на САЩ Джими Картър разказва пред своя екип, а после някой я разказва на медиите. Картър бил на риболов, когато видял как във водата срещу него плува заек, явно преодолял охраната. Наложило се президентът да се отбранява сам, пръскайки вода по заека с греблото. Медиите просто се влюбват в историята. Washigton Post я публикува на първа страница с карикатурата –  плакатът от филма „Челюсти“ е пародиран с думите „Лапи“.

181-10-11_politici_luji9 Срещата от третия вид на президента на Калмикия

 През 2010 г. бившият президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов направи сензационно признание. Оказа се, че той е един от малкото, които са се срещали с извънземни. Според Илюмжинов забележителната среща се състояла вечерта на 8 септември 1997 г. US basketball star in North Korea with Kim Jong-UnПолитикът се канел да си ляга в апартамента си в Москва, когато изведнъж се чул вик от балкона. Илюмжинов отишъл да види какво става и видял прозрачна тръба. Вътре го чакали хора в жълти костюми. Той говорил любезно с тях на нивото на мисълта. Извънземните развели руския политик из кораба и го пуснали. Илюмжинов допълва, че има трима свидетели – шофьорът му, един министър и неговият помощник. Те дошли в апартамента по времето, когато депутатът се намирал в друго измерение, търсели го и се разтревожили. За тяхна изненада по-късно той се появил от нищото.

 Ядреното куфарче

 В главата „Много лично“ в книгата си „Президентски маратон“ бившият руски президент Борис Елцин описва как един от гостите му почти открил „ядреното куфарче“. Инцидентът станал през 1991 г. по време лов в района на Москва. „Никога няма да забравя как един чуждестранен посетител погледна черното куфарче на дъното на лодката, докато плавахме. Мислеше, че е ядреното куфарче. Опитваше се да стои далеч. Аз не го разубеждавах. И когато на острова отворих куфара и извадих две бутилки водка и кисели краставички, гостите много се смяха“, разказва Елцин.

Впрочем и Медведев обича шегите за ядреното куфарче. Преди време той стана обект на доста злобна насмешка, след като заяви, че информацията за пришълците, посетили нашата планета, се съхранявала в свръхсекретно куфарче заедно с кодовете за стартиране на ядрени ракети. Медиите отговориха със заглавия като „Медведев вярва в Дядо Мраз и разговаря с извънземни“.

 Клинтън губи кодовете за ядреното куфарче

 В своята автобиографична книга „Без колебание: Одисеята на един американски боец“ генерал Хю Шелтън разказва как САЩ месеци останали без ядрена защита. По думите му бившият президент Бил Клинтън загубил картата с кодовете от ядреното куфарче и разбрал това едва след месеци. Наложило се щателно претърсване на Белия дом. Картата с кодовете, известна като „бисквитката“, се предполага, че трябва да бъде строго пазена през цялото време. По думите на друг военен при друг случай също се оказало, че Клинтън никак не може да си спомни къде е картата. Такъв случай има и Джими Картър, който оставил „бисквитката“ в джоба на сакото на костюма си, пратен на химическо чистене.

 Президентът на Венецуела говори с духа на Чавес

 Говорейки в щата Мерида през юни 2013 г., Николас Мадуро, наследник на Чавес като президент на Венецуела, неочаквано обяви, че починалият му предшественик му се явил. Според Мадуро Чавес се появил пред него под формата на птица, която започнала да пее. Разсъждавайки над посланието, което случката може да носи, Мадуро решил, че това ще е добър знак за Венецуела. Впрочем Чавес също твърдеше, че се отличава с ярко изявено шесто чувство. Той много обичаше да повтаря, че САЩ по времето на Буш мирише на сяра.

 Двама другари

 Всички знаят за близкото приятелство, което за добро или зло свързва Путин и бившия италиански премиер Силвио Берлускони. La Stampa публикува следната история: Берлускони и Путин ловували заедно в Русия. „Силвио бил облечен с кожена шапка и с Путин ходил в снега на разходка. Изведнъж покрай тях се промъкнала сянка. Путин насочил оръжието си и стрелял. Оказало се елен. Путин го убил с един изстрел, после извадил голям нож и отворил гърдите на животното. Той извадил сърцето и го подал на госта в знак на братска дружба. Бил много разстроен, когато видял, че гостът пребледнял и се сринал като стена в Помпей в несвяст. По-късно един от записите около сексскандала с Берлускони пък запечатал доста пикантен разговор: Берлускони бил с компаньонка, направила записа. Той й показвал свои картини и изведнъж заявил: „Отивам да си взема душ, а ти ме чакай в леглото“. „В кое легло? В това на Путин ли?“, пита тя. А Силвио отвръща: „Да, в това на Путин“. Медиите прекараха доста време да гадаят какво е това легло и защо носи името на руския президент.

 Династията Ким

 Едва ли има президент, който да може да съперничи на династията Ким по легенди и невероятни истории. Има легенда, според която двойна дъга и нова звезда на небосклона се появили, за да оповестят рождението на Ким Чен Ир. Ким проходил на 3 седмици, а проговорил на 2 месеца, на 15 години вече учел в Народния университет в КНДР, където не само посещавал лекции, но и написал около 1500 книги и 6 опери. И една по-достоверна история: през 2007 г. за решаване на проблема с глада в Северна Корея германски фермер изпратил в страната 12 заяка от гигантска порода за развъждане. За негов ужас после станало ясно, че те били изядени на тържеството по случай рождения ден на диктатора. Синът му и негов наследник Ким Чен Ун върви по стъпките на баща си в създаването на култ към личността. Той гледа баскетболен мач с Денис Родман, смята се, че има 5 милиона долара в тайна сметка в Китай и бе засечен на яхта за 7 млн. Според пропагандата още от детските си години младият Ким можел да стреля, да шофира, удивявял учителите със своите знания и бил чудесен теоретик.

 

 

 

Spread the love