Склададжията Благовест Петров от Дупница: Мустакат мъж ме преби пред полицаи край Фролош, пуснах жалба до Сотир Цацаров

Filed under: Искам думата |

 27-годишният дупничанин Благовест Петров се оплака в медиите, че е бил пребит пред полицаи, без те да му се притекат на помощ. Благовест работи в склад за въглища в Благоевград, а инцидентът, за който разказва, се случил преди дни в кюстендилското село Шатрово. Ето какво разказа дупничанинът: 

 182-09-81Подадох жалби до главния прокурор Сотир Цацаров, до ръководството на МВР, до омбудсмана Константин Пенчев и националното следствие, в които описвам как ме биха пред полицаи, които не ми помогнаха. Мога да кажа даже, че те помагаха на бияча, защото ръцете ми бяха вързани с белезници.  Вследствие на побоя съм със счупена челюст. Претърпях операция. Всичко се случи по време на пътуване до кюстендилското село Фролош. Оттам с мой риятел трябваше да вземем кучето на бивш колега, защото трябваше да го водим на ветеринарен лекар.

Колата ми беше спряна от полицаи на излизане от Фролош. Попитаха ме за името и започнаха да правят справки. След това арестуваха мен и спътника ми. По едно време пристигна „Мерцедес“ и от него слезе мъж с мустаци. На мястото пристигна и полицейска „Нива“ с още двама униформени. Мустакатият започна на висок глас да ме пита какво съм правил във Фролош и получих ритник от него. Започна да ме удря и в лицето. На мен ми стана лошо, а полицаите стояха безучастно. След това ме закараха в РПУ-Рила и ме накараха да пиша обяснения. Казаха ми, че някой е извършил кражба на кабел и всички коли били спирани за проверка. След като написах обяснението, ме освободиха, а един от полицаите ми каза, че ми се пише лошо, ако кажа някъде, че нещо ми се е случило.

Spread the love