21-годишната Павлина Бялчева от Гоце Делчев: Хора като кмета Владимир Москов и зам.-кмета на Благоевград Валери Смиленов ми помогнаха да изляза от блатото и мизерията, дадоха ми стимул за живот

Filed under: Гоце Делчев,Искам думата |

 Благодаря на д-р Огнян Митев и екипа му, които ми направиха успешна животоспасяваща операция, радвам се, че Бог ме срещна с добри и благородни хора

188-09-81 Павлина Бялчева 21-годишната Павлина Бялчева от Гоце Делчев изказа благодарности чрез страниците на в. „Вяра” към хората, които в труден момент са й помогнали. „Благодаря на д-р Огнян Митов от Благоевград, на кмета на Гоце Делчев – Владимир Москов, на зам.-кмета на Благоевград Валери Смиленов и на всички, които ми помогнаха да възстановя здравето си и да изляза от мизерията и блатото, в което тънех. Вече ми се живее!!!!”, пише младото момиче. Ето какво още пише Павлина Бялчева:

 188-09-81 valeriЧрез страниците на в. „Вяра” искам да изкажа голямата си благодарност към хора, които след първото ми читателско писмо до вашата медия ми подадоха ръка и буквално обърнаха към по-добро живота, който към онзи момент мразех и дори обмислях да се отърва от него. Сега вече ми се живее благодарение на добри хора, които разговаряха с мен по нормален и човешки начин, не ме унижиха, не се подиграха с мен и освен че се погрижиха за здравето ми, ми помогнаха да осъзная много свои грешки .

188-09-81 d-r-ognyan-mitev-Преди месец при мен възникна много сериозен здравословен проблем, трябваше много бързо да ми бъде направена животоспасяваща операция, а съм само на 21 години. Нямах никакви пари дори за храна, камо ли за здраве. Не работех, защото страдам от епилепсия и други болести по рождение, оставени ми като единствено наследство от родителите ми, които от много години не се интересуват от мен. Дом нямах. От безизходица бях тръгнала по лош път, за да плащам квартира, да се изхранвам и ако остане нещо от припечеленото, да се обличам. Не знам дали да се радвам, че именно появата на здравословния ми проблем и нуждата от спешната операция станаха причина да срещна хората, които промениха буквално живота ми и помогнаха да осъзная, че на този свят не всички хора са бездушни, злобни, отмъстителни и брутални към такива като мен. Искам чрез страниците на в. „Вяра” най-напред да благодаря на кмета на Гоце Делчев – Владимир Москов, който направи всичко възможно, използвайки законовите си правомощия, за социална защита на хора като мен, здравето ми да бъде запазено, за което му поднасям огромното си и човешко Благодаря.

Не мога да подмина и оказаното ми съдействие от заместник-кмета на община Благоевград – Валери Смиленов да ми бъде осигурено спешно място в хирургичното отделение в болницата в Благоевград, както и ежедневната му загриженост след операцията. Липса на места в отделението и недооформени  документи по моя вина наложи губене на време, но благодарение на г-н Смиленов бях настанена и оперирана навреме.

Тук идва ред освен благодарност да направя и дълбок поклон пред професионализма, лекарската хуманност и човешкото отношение на хирурга д-р Огнян Митев и целия му екип. Операцията беше тежка и рискована, а аз си мислех, че няма да стана от операционната маса. Сега се възстановявам бързо и се радвам освен на здравето си, а и на това, че Бог ме срещна с тези добри хора, които ми дадоха нов морален стимул за живот.

Благодаря ви от сърце, добри хора, нека сте повече, нека повече изоставени на произвола на съдбата деца и младежи като мен усещат загрижеността и топлото отношение на управници, доктори и обществото.

Павлина Бялчева

 

 

 

Spread the love