Теодосий Спасов утре надува кавала в центъра на Разлог със струнен квинтет „Огънят на Орфей”

Filed under: Разлог |

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУтре на централния площад в Разлог Теодосий Спасов ще изнесе концерт заедно със струнен квинтет „Огънят на Орфей”. Виртуозният изпълнител на кавал гостува на планинския град по повод Международната лятна академия „Огънят на Орфей”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПрез изминалите дни в Разлог се имаше мултижанров концерт на млади таланти от „Огънят на Орфей”, концерт на майсторски клас по универсално пеене с Наташа Миркович, концерт на класовете по народно пеене с Бинка Добрева, народни ансамбли и оркестър с Пейо Пеев и Стоян Пауров, гайда с Костадин Атанасов и със специалното участието на Кристиане Карам от САЩ. В многофункционалната зала на културния дом в Разлог бе представената книгата „Музика от Храма” на Евгения Тагарева с участието на млади литературни и музикални таланти. Публиката посрещана с много аплодисменти премиерата на театралния спектакъл „ВАЙ ГУГУ” по идея на Ива Попова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДо галаконцертът на талантите от лятната академия, който ще се проведе на 18 август, жителите и гостите на Разлог могат да се насладят на представление на класа по театър, пантомима и танц с Невена Денчева и Деница Гергиникова и вокално-инструментални концерти на класовете по пиано с Татяна Левитина, цигулка с Мичо Димитров, виолончело с Георг Баич, оперно пеене с Лилия Илиева, кларинет и камерна музика с Росен Идеалов и тромпет с проф. Васо Ристов.

Spread the love