Кадри на самоковския „Рилски спортист“ блестят на Евро 2013 по стрийтбол в Холандия

Filed under: Баскетбол,Спорт |

Вероника Джикова и Марина Гелова донесоха бронзови медали от Ниската земя, Красимир Георгиев също с достойно представяне

201-23-81 Streetball-Veronika Djikova i Marina Gelova copyТрима представители имаше Самоков на първото по рода си европейско първенство по стрийтбол за студенти. Част от шампионата на Стария континент, състоял се в холандския град Ротердам, бяха Вероника Джикова и Марина Гелова (защитаващи цветовете на УНСС) и Красимир Георгиев (играл за отбора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград). По-голям успех в Ниската земя имаха дамите, които завоюваха бронзовите медали. Квартетът Джикова, Гелова, Николова и Стоянова не срещнаха особени проблеми в предварителната група с тимовете от Холандия, Франция и Португалия. На полуфинала българките отстъпиха на представителите на Естония, а в спора за третото място надделяха над французойките. Със златото се окичи вторият отбор на французойките. Както е известно, Вероника Джикова, която до този сезон защитаваше цветовете на баскетболния „Рилски спортист“ и бе една от звездите на отбора, избра да продължи кариерата си в БК „Хасково“. Марина Гелова пък е бивша състезателка на „Рилецо“. 201-23-81 Krasimir Georgiev copyПри мъжете Красимир Георгиев и съотборниците му от ЮЗУ „Неофит Рилски“ също се представиха достойно. Българите се наложиха в груповата фаза над Португалия, Франция и Холандия, но отстъпиха на представители на Сърбия и Словения. В крайна сметка българите заеха 8-о място в крайното класиране след нови поражения от Холандия и Русия. Георгиев, който няколко години поред е неизменна част от мъжката формация на „Р. спортист“,  сподели, че домакините са се справили отлично с организацията, като изяви резерви единствено към съдиите на турнира.

 

Снимка 1: Освен бронзови медали Вероника Джикова и Марина Гелова (първите отляво надясно) получиха от организаторите и по един слънчоглед.

 

Снимка 2: Красимир Георгиев

 

Spread the love