Легендарният Валентин Йорданов инспектира националките в Самоков, прие поканата на кмета Георгиев и му погостува

Filed under: Спорт |

203-21-81 Vladimir GeorgievПо покана на кмета Владимир Георгиев председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и генералният секретар на централата Валентин Савов посетиха Самоков.

Големият шампион Йорданов изрази задоволство от предоставените условия за провеждане на спортно-възстановителни лагери в града и поздрави своя домакин за бронзовия медал и европейската титла на бореца Евгени Генчев, обявен за спортист на годината в Самоков.

203-21-81 Valentin Yordanov-sreshta v Samokov

„Самоков разполага с много добър спортен комплекс, отлична тренировъчна база и добри условия за подготовка на състезателите“, изтъкна Вальо Йорданов и даде надежди на домакините, че могат да се преборят за домакинство на европейското първенство по борба за кадети през 2014 г.

Гостите, придружени от зам.-кмета Васил Сайменов, бивш дългогодишен треньор по борба, инспектираха подготовката на националния женски отбор и условията, които предлагат спортната зала, общинския хотел „Арена“ и залата по борба в СУ „Никола Велчев“.

Кметът Георгиев е планирал срещи и с други ръководители на спортни федерации. Във връзка с това предстои в Самоков в скоро време да гостуват шефът на мотоциклетистите Богдан Николов и ръководителката на биатлонистите Екатерина Дафовска.

 

Снимка 1: Владимир Георгиев

 Снимка 2: Валентин Йорданов

 

 

 

Spread the love