След 100-те дни толеранс ДСБ дадоха своята отценка: Кабинетът „Орешарски” не съществува

Filed under: Актуално от днес,България |

Знаем мнението на Сергей Станишев, на Местан, на Сидеров, но не и на премиера, посочи Кънев

 

205-17-02-430x294ДСБ дадоха критична оценка за стоте дни на правителството на Пламен Орешарски, които изтичат на 8 септември. Според лидера на тъмносините Радан Кънев от първите сто дни на управлението на кабинета станало ясно, че България няма премиер, тъй като по редица важни проблеми не се чува мнението на министър-председателя. Знаем мнението на Сергей Станишев, на Местан, на Сидеров, но не и на премиера Орешарски, посочи Кънев. Според него хората не признават настоящото правителство. Кабинетът „Орешарски” не съществува за българските граждани, изтъкна Кънев и добави, че настоящото управление не изпълнява и мерките, набелязани в основните приоритети на управленската си програма.

Според ДСБ не са предприети никакви мерки за икономическото възстановяване на страната, за борбата с монополите, а освен това се наблюдава и рязък спад в събираемостта на данъците, което е сигурен знак, че няма доверие в управлението.

Тъмносините са на мнение, че правителството се е провалило и в социалната си политика. За пример Кънев посочи, че въпреки летния сезон не се отчита ръст на заетостта.
Според Кънев обаче най-тежкият провал на управлението е по отношение укрепване на държавността, която е „дадена на концесия на мафията“.
В хроничен проблем се превръщат и скандалите политически назначения.

В началото на новия политически сезон България има алтернатива, смята още лидерът на ДСБ.
ДСБ са доволни от последните социологически проучвания, които показват, че реформаторският блок би бил трета политическа сила в парламента, ако изборите са сега.

Според Радан Кънев тези резултати са летящ старт за реформаторския блок, но целта на партиите в него е той да е първа политическа сила.

Стана ясно още, че през октомври-ноември реформаторският блок може да се превърне в коалиция. От ДБС призовават своите симпатизанти и членове да подкрепят масовия граждански протест на 4 септември, когато ще е първият работен ден на парламента.

 

Spread the love