Меркел обеща: Ако ме изберете, няма да удрям Сирия

Filed under: Актуално от днес,Свят |

В Бундестага канцлерът се счепка за последно с конкурента си Щайнбрюк

206-18-01-0,,17059163_401,00В последната си реч пред Бундестага преди изборите в Германия канцлерът Ангела Меркел категорично заяви, че с нея начело страната й няма да участва във военен удар в Сирия. В Бундестага днес се състоя последната предизборна битка между кандидатите за канцлер на Германия Ангела Меркел и Пеер Щайнбрюк. Германският парламент се събра на последно заседание преди изборите на 22 септември. Пред депутатите първа направи изявление канцлерът Ангела Меркел. Тя започна речта си с гражданската война в Сирия и заяви, че Германия няма да се включи във военен удар в региона.
След това изказване тя направи преглед на последните четири години управление. Понижаването на дълговете на Германия със 100 милиарда евро, според Меркел, е сензационен успех. Канцлерът защити постепенното вдигане на пенсионната възраст до 67 години. Тя говори и за решението си Германия да спре използването на ядрена енергия, но обеща в следващия си мандат да спре покачването на цените на тока.
“Вие само обещавате какво ще направите. Защо? Нали управлявахте четири години, защо не го направихте досега?”, сряза я Щайнбрюк.
Той нарече правителството на Меркел най-бездейното и вредно управление в Германия досега. Щайнбрюк обеща евентуално правителство, водено от него, да върне политиката в нормалното русло.

Spread the love