Бойко Борисов: Айде давайте си оставката, че всичко да се оправи

Filed under: Актуално от днес,България |

В следващите 9 месеца еврофондовете ще спрат, заяви експремиерът

Бойко-Борисов-Дневният ред на обществото иска вашата оставка. Така започна декларацията си от името на ГЕРБ в парламента Бойко Борисов. „Ние сме първа политическа сила. Все пак отчитайте, г-н Станишев, че откакто сте председател на партията, не сте ни победили на избори нито един път. Само преди два месеца ви победихме във Варна”, заяви той. „Разбирам колко приятели имате сред социологическите агенции. Затова г-н Миков с такава жестокост се отнесе към НЦИОМ“, заяви Борисов. Той се възмути от многобройните кадрови назначения, които според него са несполучливи. „Толкова много калинки, че човек не може да ги изговори. Дори за Хасково още ви е страх да кажете кой е областен управител“, каза той.

Борисов посочи, че не отправя критиките си към Пламен Орешарски, защото според него той е само изпълнител. Той се обърна и към „Атака“: „Сега трябва да убедите вашите симпатизанти, че не крепите БСП и ДПС. Но да не ви мисля. Аз си имам мои избиратели“.
Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че партията му ще победи на следващите избори. „И съм убеден, че на следващите избори пак ще бъдем първа политическа сила. Защото имаме политики и идеи“, каза той и изброи победите на партията на изборите, включително и избирането му за кмет на София.

„Подценихте ни? Е сега ме подценявайте пак и вижте как пак ще ви се случи същото“, обърна се той към членовете на левицата.
„Ще вкарате държавата в такава криза, от която няма да можете да я извадите след това“, смята той и посочи, че и ПЕС и посланиците на европейските страни у нас са разтревожени от случващото се в страната.

Борисов призова за избори, „Айде давайте си оставката, хората да си кажат, да се успокои всичко“. Декларацията си той завърши с обръщение към БСП: „А нали сте първа политическа сила? Ще спечелите и ще управлявате. Спечелете и ще имате моралното право. Тогава ще стоим там тихичко и ще си мълчим, нали сте първи. Хайде, подавайте си оставката и всичко да тръгне добре!“.
След изказването си Борисов напусна пленарната зала. Съобщението за бомбена заплаха към парламента, обаче, го върна обратно.

„Изказванията на английския, френския и немски посланици у нас през последните дни са ясни знаци, че България върви към спиране на еврофондовете. Това заяви в кулоарите на парламента Бойко Борисов пред журналистки. „Българите ще понесат тежки шамари и в следващите 9-10 месеца парите ще спрат“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той предупреди, че с намерението си да въведат тол системата на „Хемус“, управляващите ще провалят магистралата. „Ще обрекат на гибел цяла Северна България. А с това, което правят на Лот 3 на „Струма“, после ще трябва да връщаме парите за цялата магистрала“, гневен е Борисов.

Това, което се случвало у нас, вече ставало назидателен пример за целия ЕС. „Последни европейските социалисти търсят начин да се отърват от Станишев“, заплете интрига Борисов. Той пресметна, че ако реалната тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака“ се яви на избори днес, трите партии няма да вземат и 20 процента общо.

 

 

Spread the love