На редовна сесия на местния парламент в Самоков: Александър Тодоров се закле като съветник, избраха Мая Христева от ЛИДЕР за зам.-шеф на ОбС и утвърдиха д-р Красимира Ковачка за болничен управител

Filed under: Самоков |

С 32 500 лв. увеличиха бюджета на музея, дават парите за „Цари мали град”

213-03-01 ULi-1 copyАлександър Тодоров от местната коалиция на ДПС и „Евророма” се закле като общински съветник на вчерашното заседание на местния парламент, Мая Христева от ЛИДЕР бе избрана за зам.-председател на Общинския съвет (ОбС), а д-р Красимира Ковачка бе утвърдена като управител на общинската болница в Самоков. Пасторът на Евангелската църква в града положи клетвата след обявяването на решението на Общинската избирателна комисия от нейния председател Пламен Механджийски, утвърждаващо Тодоров за съветник като втори в листата на формацията. Той зае мястото на придобилия скандална известност депутат в 42-рото народно събрание Александър Методиев – Сали. Веднага след като Тодоров официално стана съветник за трети мандат самоковският парламент си избра и нов зам.-председател.

Бившата юристка на общината Мая Христева, която има собствена кантора в Града на зографите, също заема място на Сали, но в ръководството на ОбС. За поста беше предложен и Стоян Пашов, но след вот на 18 от 23-мата съветници „за” и 6-има „въздържал се” за Христева до второ гласуване не се стигна. Досегашната шефка на болницата Ковачка запазва поста си с оценка над 5 на проведения от общината на 3 и 4 септември конкурс. 213-03-01 ULi-1-1 copyТя е класирана на първо място, следвана от другите двама кандидати – д-р Стойчо Гълъбов и д-р Бойко Атанасов. Скачат цените на общинския хотел „Арена” в Самоков за периода 2013-2014 г., стана ясно още на вчерашната сесия на местния парламент. Нощувките в пиковите периоди – 1-21 декември и 1-31 март, поскъпват с 4 лв., за стая за двама възрастни например ще се плаща 60 лв. Досегашната цена от 68 лв. за двойна стая в периода 22 декември – 28 февруари се увеличава на 80 лв. и важи и за времето от 5 януари до 28 февруари. 140 лв. ще е нощувката в апартамент за двама възрастни между 28 декември и 4 януари, досегашната цена е 78 лв., а периодът – 22 декември 28 февруари. Промените се налагат, тъй като цените са занижени. Миналата година при пускането на хотела умишлено приехме занижени цени, защото бяхме в началото и да видим как ще тръгнат нещата. Вече е установено, че цените са в ниската скала, обясни пред репортер на „Вяра” ОбС шефката Силвия Стойчева.

С друго решение общинските съветници затягат дисциплината на собствениците на пътни превозни средства (ППС) с животинска тяга. Всички ППС с животинска тяга на територията на общината подлежат на задължителна регистрация, гласи решението на минипарламента.

Подробности в печатното издание

1 Александър Тодоров (вляво) се закле като общински съветник.

2 Каруцарите в Самоков ще бъдат задължени да регистрират ППС-тата си.

Spread the love