Сашо Диков: Бареков, ти 4 години лижеше задника на Бойко! Вкусно ли ти беше?

Filed under: Актуално от днес,България |

Ти си един от символите на поръчковата журналистика, а тръгваш на турне „България без цензура”, нападна тв водещият

215-17-01-zx450y250_1910525Сашо Диков и Николай Бареков се скараха като кръчмари, без да кажат истината за вскички теми, които обсъждат в студиото на Нова телевизия. „Дойдох при теб, защото интервюто ще бъде неудобно и съм сигурен, че ще дадеш всичко от себе си“, започна в началото Бареков. „Кошлуков работеше от самото начало по тези проекти. Като председател на борда на директорите на Nо Frame представляваше компанията в отношенията към другите медии. Напускането беше негово решение, никога не съм обявявал обаче, че той е част от моя проект. Той никога не е имал нищо общо с политически проекти. Негов проблем е защо си е подал оставката“, обясни гостът защо Кошлуков напуска ръководния пост в Nо Frame.

„Все още по документи имам нещо общо с TV7. Процесът по оттеглянето ми е започнал, определени са и хората, които ще ме заместват. Така че нещата са нормални. Ще има доста промени, но те са на нива, които няма да разместят пластове в телевизията. Не съм питал Кошлуков защо е напуснал. Направих няколко пъти уточнението, че проектът ми е медиен, а не политически. Нешка Робева в този проект е със своята музикално-артистична програма и нищо повече“, продължи Бареков. „Има ли нещо лошо като изпълнителен директор на TV7 не съм платил за нещо, свързано с бизнес извън България. С нея става въпрос за чисто търговски отношения“, избухна Бареков, когато Диков подхвърли за рекордната сметка, платена от журналиста в Монте Карло. „Бил съм в Сен Тропе един път и един път в Кан в компанията на жена ми. Аз съм си платил сметката сам, която не беше тази, пусната в медиите. В този гнусен материал на заден план е жена ми с най-добрата й приятелка. Платих сметката на Чочо Александров. В случая сметката беше 500 евро, мога да си позволя да ги извадя от джоба си. Държа да кажа, че работя в тази кампания без хонорар. По документи и де факто можем да направим журналистическо разследване“, продължи Бареков, който започна политическа кариера. „С Люба Кулезич съм водил не повече от два-три разговора като директор на телевизията. Люба поиска да те покани, казах й какво ще се случи: Канейки го, заяждайки се с него, той е обречен да спечели, защото ти си лъскавата дама, тунингованата водеща с голямата заплата, а той идва от Канал 3 и винаги ще има повече основания. За Алексей Петров не си спомням да съм говорил с нея, а Слави Бинев беше неин гост. Тогава имаше редакционна позиция на телевизията по отношение на Алексей Петров. Приеми факта, ако Алексей Петров е проблем за теб, значи казвам – уважаеми зрители, аз съм цензурирал Алексей Петров“, обясни Николай Бареков, но Сашо Диков не остана удовлетворен.

„Ти не си разрешил да ме покани. Не ме карай да я набираме. Въпросът е, че ти, който си един от символите на поръчковата журналистика, а тръгваш на турне „България без цензура“, подскочи Диков.

„Не приемам твоите квалификации да ме наричаш поръчков журналист. Ти беше един от най-сериозните критици на Бойко Борисов като министър-председател. Защо обърна палачинката, гледах ти последното интервю с Бойко Борисов, то беше наистина жалко. Водил ли си неформални разговори с министри от неговото управление. Казаха ли ти за практиките на това управление, за взимането на пари, за открития рекет на бизнеса“, контрира гостът.

„Ти четири години му лиза задника, вкусен ли беше?“, нападна пак Диков. „Двете най-големи разследвания бяха мои“, мина в отбрана Бареков. „Въпросът беше да натопите Огнян Донев. Ти правиш разследвания, когато трябва да натопиш противника“, продължи да хапе обаче Стажанта.

„Пенсиите, цената на тока – всичко това е следствие на безхаберието на българските политици. Преживях много силен момент за себе си преди една година, когато тръгнах на поредното турне. Трябваха ми няколко дни да се осъзная какво се е случило в страната. Когато видях тези беззъби хора, без дрехи, крайно обеднели, бях изненадан и бях в шок. Първо реших, че някой от продуцентите ми прави скрита камера, не можах да спя няколко вечери поред. В следващия момент разбрах, че сме се сринали. Собствените ми родители, майка ми, тези хора по площадите ме накараха да се осъзная, че действията на това правителство за тези хора е краят, те са приключили“, изясни позицията си Николай Бареков.

„Има фонд „Алегро кепитъл“, който влезе като собственик в TV7. Защо не отидох при Люба Кулезич – с нея все още имаме емоции един към друг. Аз съм имал разговори с „Алегро кепитъл“ и моя борд на директорите, в който работех. Телевизията не е на печалба, инвестира немалко пари, те се възвърнаха под формата на рейтинги, станахме сериозен конкурент. Твоят рейтинг сега е станал висок, когато аз влязох в телевизията. Благодарение на теб съм тук. Ти помниш много добре, ти беше първият човек, който ме потърси, когато имаше ембарго по отношение на мен след напускането ми от bTV. Имаше медиен монопол в България, който беше разбит с моето влизане в TV7. Ние преговаряхме и с теб да дойдеш при мен, ти дойде и каза – изкушен съм от идеята да работя, но искам да остана лоялен към моята продуцентска компания“, каза още Бареков.

 

Spread the love