Бившият треньор на „Пирин” (Рз) Иван Стойчев: Напуснах отбора с чисто лице, щастлив съм, че работих безупречно с президента Беличинов и кмета Герчев

Filed under: Спорт,Футбол |

Съжалявам, че не ми достигна малко време да утвърдя младите таланти Благой Родов, Валентин Варсанов, Свилен Милчев, на моя заместник Христо Джоджов желая по-малко безсънни нощи

219-22-81 Stoychev– Г-н Стойчев, вярно ли е, че не сте вече старши треньор на мъжкия отбор на „Пирин” (Разлог)?

– Да, абсолютно вярно е. Всичко това стана преди последната тренировка за 1/16-финалния мач за Купата на България срещу „Славия” в София. След разговор с нашия президент Захари Беличинов усетих, че при стеклите се обстоятелства не бива повече да оставам да водя отбора. Веднага след това отидох в съблекалнята да благодаря на момчетата и им заявих, че няма повече да им бъда старши треньор. Благодарих им за прекрасните моменти, които преживяхме през целия ми престой заедно с тях. Всички останаха много изненадани, но това бе мое лично решение.

– Каква бе истинската причина за спонтанното ви напускане?

– Несъвпадение в мисленето ми с това на президента Захари Беличинов. Реших, че е по-добре аз да напусна клуба.

– Колко години бяхте в клуба? Какво успяхте и какво не по време на престоя си в него?

– През тези четири и половина години преминах през какви ли не трудности, но аз съм упорит човек и естествено, като застанат зад теб и кметът на общината, и ръководството на клуба, запретваш ръкави и ги преодоляваш. От начало ми беше доста трудно – формиране на екип, намиране на футболисти. Никога не ми е поставяно някакво условие или цел, било от страна на кмета г-н Герчев или от президента г-н Величинов. Затова казвам голямо благодаря на градоначалника на Разлог и на президента на клуба. Искам да подчертая, че първият ми помощник Георги Цоцоманов е уникален човек и колега. Той беше душата на нашия отбор. Не зная защо, но и той напусна клуба заедно с мен. Надявам се да съм изградил една здрава основа на мъжкия отбор, която да е бъдещето на нови успехи.

– При всяко ваше изказване не пропускахте да изразите своето задоволство от кмета на общината Красимир Герчев и феновете. Остава ли всичко това във вашето съзнание или има настъпила някаква промяна.

– Искам да изкажа моята много голяма и искрена благодарност към истинските фенове, които подкрепяха в най-трудните моменти отбора на „Пирин” (Разлог). Подканям ги да бъдат такива и в остатъка от мачовете за първенството.Съжалявам, че не ми достигна малко време да утвърдя младите таланти Благой Родов, Валентин Варсанов, Свилен Милчев. Засега играе само Марио Балакчиев, който има бляскаво бъдеще, защото е успешен и като халф, и като нападател. Има невероятни качества, които съм уверен че ще ги реализира и за него ще се заговори. Не мога да не изкажа своето възхищение от Евгени Тунтев, Димитър Руйчев, Димитър Димитров, Георги Фикиин, Цветан Варсанов, Асен Николов, Александър Дюлгеров. Няма нужда от представяне и на голмайстора Тодор Пандев, който беше и играещ помощник треньор.

– С какви чувства напускате ПФК „Пирин” (Разлог)?

– Напускам клуба с най-добри чувства. Все пак аз не се чувствам като напуснал изцяло, защото съм от град Белица, който е на 12 км от Разлог. В този район имам много роднини, приятели, и се гордея че съм израснал тук.

– От тук нататък накъде – по пътя на треньорското поприще или извън него?

– Все още не съм мислил по въпроса. Ще реша до 1-2 седмици на къде да продължа в живота. Единственото нещо, за което съжалявам, е че привлякох за директор на ДЮШ на „Пирин” (Разлог) Димитър Соколов, когото уважавах като мой бивш наставник в Кюстендил. За жалост въпреки многобройните предупреждения от мои истински колеги и приятели, че ще сгреша, не ги послушах и горчиво съжалявам.

Подробности в печатното издание

 

Spread the love