Депутатът Ахмед Башев се скара с журналистката Генка Шикерова: Дискриминация е, че няма помаци в силовите структури на държавата

Filed under: Искам думата |

223-09-8222222Нов скандал се заформи в студиото на БТВ. Бившият кмет на Гърмен и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев скочи на водещата Генка Шикерова, като изпрати писмо, в което я обвинява в манипулация в предаването, в което имаше дебат между кандидатите за кмет за Гърмен. Не попитахте кандидатите какво ще правят, а цялото предаване беше посветено на мен, избухна Башев. Анонсирахте, че в Рибново е имало ислямски фундаментализъм, а там такъв няма. Каквото да кажем, решаваме ние, твърдо отсече Генка Шикерова.

223-09-82-2От БТВ пуснаха и запис от събрание на ДПС в Гърмен. „Само след няколко дена шефът на полицията в Гърмен ще бъде помак, скоро ще има служители в ДАНС помаци. Това не го правим, защото мразим християните, а за да докажем, че демокрацията не е дискриминационна. Това сме го обещавали и сега го реализираме“, каза Башев. Това е дискриминация на религиозен признак, констатира Константин Караджов. Тази длъжност се заема от човек с конкурс, добави водещият. Трябва да се заеме от помак, това не е никаква дискриминация от моя страна, дискриминация е, че няма помаци в силовите структури на държавата, заяви депутатът от ДПС. Има такъв човек, който е офицер в полицията и е ясно, че когато е свободно мястото в Гърмен, той да заеме мястото. Кой е този човек, попита Генка Шикерова. Не го познавам, врътна се депутатът от ДПС. Министърът на вътрешните работи е написал, че в силовите министерства ще има хора от малцинствата, оправда се Башев.

Снимките:
1 Ахмед Башев
2 Генка Шикерова
 

Spread the love