На вниманието на Агенцията за закрила на детето в Самоков: Жена роди 7 деца, гладуват като кучета

Filed under: Самоков |

Чиновници нехаят за съдбата на децата, кметът на с. Рельово Георги Фасулков: Майката трябва да се регистрира като жител на селото, за да получава помощи

232-01-04-MERI-5 Николай Разсолков-баща на три от децата copy

47-годишната майка, родила седем деца, иска да сложи край на живота си от отчаяние и мизерия. Единствена й подкрепа е кметът на селото Георги Фасулков и съседите, които помагат на семейството. Светла Йорданова вече има психични проблеми и от години живее сама заедно с последното си дете. Нейният съпруг, с когото са разделени, живее с три от децата й. Тя от много време е безработна и понеже е и болна, бедства цялото й семейство.

232-01-04-MERI-5 Светла Йорданова copy

През 2007 г. е освидетелствана в МБАЛ-Самоков с диагноза шизофрения, като становището на здравното заведение е, че тя не може да се грижи за деца. Светла Йорданова живее в самоковското село Рельово със седмото си дете – 4-годишната Николета, и 82-годишния си баща – неподвижен инвалид, Илия Вардаров в една тухлена стая. Мизерията е пълна, а на всичко отгоре покривът е пробит и при дъждовно време в помещението отвсякъде тече вода. Единствените средства за преживяване семейството получава от пенсията в размер на 280 лв. на баща й. Вардаров е изнервен от заболяването и по цял ден стене и крещи. Така крехкото 4-годишно момиченце расте при условия, твърде далеч от елементарните за едно малко дете. За него щастието се свежда до това да получи бисквитка от някой милосърден минувач.

Подробности в печатното издание

Снимките:

  1. Бащата на три от децата Николай Разсолков
  2. Светла Йорданова

 

 

 

Spread the love