Смърт покосила шефа на ТД „Рилски езера” Михаил Бояджиев, четвърти месец дружеството кара без председател, в регистрите фигурира името на починалия

Filed under: Дупница |

Остава висящ въпросът къде отидоха 200 хил. лв. за невнесено по вина на председателя ДДС

Павел Михайлов: Българският туристически съюз оправда Бояджиев, била станала грешка

237-02-01-Delo-turist-d-vo-bigВече четвърти месец ТД „Рилски езера” няма председател, а в регистрите фигурира името на починалия преди 3-4 месеца бивш музикант Михаил Бояджиев. Това съобщиха за в. „Вяра” разтревожени членове на дружеството, които са обезпокоени от създалата се ситуация и от възможността някои хора да се възползват от липсата на легитимно ръководство. Според тях дружеството се управлява реално от Явор Тодоров. Те припомнят, че през 2011 г. Бояджиев е върнат с протекциите на бившия председател на ОбС в Дупница, който реално е водел управлението. Още тогава става ясно, че Бояджиев е неадекватен, а през последните години не е излизал от дома си в с. Падала. „Такива са законите в страната, дори умрял щяха да го възстановят”, възмущават се възрастни планинари.

237-02-01-iavor todorov-3644Председателят на ТД „Рилски езера” Михаил Бояджиев почина преди в началото на лятото на 85-годишна възраст. Смъртта му стана повод за коментари от членове на дружеството за състоянието на ТД „Рилски езера”, както и за липсата на 200 хил. лв. за невнесено ДДС по вина на председателя. Според тях Елена Лозанова, която е била ревностна поддръжничка на Михаил Бояджиев, а в момента е началник на Общинската служба по земеделие, също трябва да даде обяснение пред членовете на БТС къде са отишли парите.

Подробности в печатното издание

Снимките:

1 Михаил Боядвиев ( вляво)
2 Явор Тодоров (вдясно)

 

Spread the love