ГЕРБ обещават нов вот, Десислава Атанасова: Ще се лекуваме или ще умираме?

Filed under: Актуално от днес,България |

До края на годината атакуват кабинета и заради здравеопазването, заяви ексздравният министър

238-20-01-photo_verybig_875368До края на годината ще има вот на недоверие към правителството за сектор „Здраевопазване“.Това обяви бившият здравен министър от правителството на ГЕРБ и сега депутат Десислава Атанасова.

В четвъртък ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към кабинета „Орешарски“ – този път за провал в регионалната политика и инфраструктурата.

Тя алармира за лошо финансово състояние на болниците и бюджета на НЗОК.
До края на годината всички болници ще работят с лимит от 65 на сто от средствата, които трябва да получат, обясни Атанасова. По нейни думи това означава, че ще имат възможност да плащат или заплати и осигуровки на служителите, или пари за лечение на пациентите.
Ще се върне времето от 1998 година, когато се налагаше всички български пациенти да си плащат целия престой, консумативите, и да си плащат въобще някой да ги приеме, заяви Атанасова. По думите й днес виждаме практика, при която няма средства за лечение на онкоболни, на деца с левкемия и други клинични пътеки.
Алармираме, че проблемите се задълбочават и ако министър Таня Андреева и цялото правителство не вземат мерки болниците да са финансово стабилни, здравеопазването ни е пред брутална катастрофа, катастрофа, която се очаква в следващите няколко месеца, каза тя.

Атанасова апелира да се вземат адекватни мерки за спешната помощ, здравно неосигурените, здравните грижи за бежанците.
Ще имаме ли здравеопазване в България през ноември и декември? Българските граждани ще могат ли да се лекуват, или ще умират някъде по улиците, запита бившият здравен министър.
 

Spread the love