Манолова: Не съм нарушавала закона в деня за размисъл

Filed under: Актуално от днес,България |

242-20-03-Maya-Manolova.-Snimka-BGNES.„В деня на размисъл по никакъв начин не съм нарушавала закона, а подадох сигнал.“ Това заяви зам.-председателката на парламента Мая Маноловa за деня за размисъл преди изборите и случая с бюлетините в Костинброд.

След като в деня за размисъл преди последните парламентарни избори Манолова подаде сигнал в прокуратурата за 500 000 бюлетини в печатница в Костинброд, които според нея са готвени за манипулация на изборите, сега прокуратурата повдигна обвинение само на бившия главен секретар на Министерския съвет, който е подходил немарливо. И дума обаче не става за опит за манипулация на изборите.

„Ангажимент на прокуратурата е дали ще бъде доказано едно нарушение, или престъпление. За мен няма съмнение, че има опит за фалшифициране на изборите“, заяви Манолова. Според нея надпечатването на бюлетини не е престъпление според Наказателния кодекс и именно това е несъвършенството на закона. „Не е ясно колко от бюлетините са били потеглили към избирателните секции. В Кюстендил още не е приключило производството“, коментира Манолова.

 

Spread the love