Бойко Борисов: ГЕРБ ще изчака със следващия вот

Filed under: Актуално от днес,България |

Какво става с АЕЦ „Белене“ – 14 милиона похарчиха за референдум, заяви експремиерът

243-17-01-Image_1842276_126Ще изчакаме за вота, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Вотовете са много важно нещо, това си е парламентарен инструмент. Много от моите колеги са на това мнение, аз също – че трябва много да се активизираме на тези теми – продажбата на земя на чужденци, бежанците. Те са такива, че след това няма оправяне. Ще изчакаме за вота. В парламентарното време и след седмица-две е същото”, заяви Борисов. „Законът за продажба на земя може да мине в Брюксел. Изисква да отидеш, да им кажеш какъв е проблемът, да познаваш премиерите, ние сме външна граница на ЕС. Същото говоря за „Южен поток”. Така както действат, ще объркат и „Южен поток”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Началото на проекта се отлага, защото трябва да се отиде в Брюксел, а там се влиза през парадния вход, Орешарски да убеди хората, че трябва да се направи първа копка и да строят, ако ще строят. Но виждате, че инвестициите тук са много по-малко от миналата година по това време. Безработицата мина 13 процента. Сиреч това правителство, което гръмко ни обвиняваше, че не създаваме работни места, напротив – те повишават безработицата. За основните неща буквално излъгаха – че ще повишават данъците за социалната сфера, какво става с АЕЦ „Белене” – 14 милиона похарчиха за референдум”, каза още Борисов.

Ако „Атака” искат да се гледат тези изключително важни точки – за земята и за нелегалните имигранти, не се регистрираме, стават точки и гледаме, защото те са важни за цялото общество. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От групата на „Атака” предлагат в дневния ред да се обсъждат удължаване на мораториума за купуване на земеделска земя от чужденци и затваряне на границите, за да се спре бежанският поток от Сирия.

„Много ми е интересен Волен Сидеров – те всеки ден ги предлагат тези точки, и се подиграват с тях. Това са най-злободневните теми. Нямам контакт с „Атака”, но им предлагам – да не се регистрираме двете партии, докато не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка – не се регистрираме, не работи парламентът. Преместват я като първа точка в дневния ред, регистрираме се и ги разглеждаме”, коментира Борисов.

 

Spread the love