Зам.-министърката Сабрие Сапунджиева от Якоруда: Октай опита да убие Доган, аз и дъщерите ми изпаднахме в шок, парите за бежанците няма да стигнат

Filed under: Искам думата |

246-09-82Новият стар заместник-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева от Якоруда обясни как скандалът с дъщеря й Ана, която беше назначена за консул във Финландия по време на предишния й мандат като заместник-министър, й се е отразил. „Дъщеря ми не беше отзована от поста на консул във Финландия, тя сама подаде оставка. С оглед на скандала, който се разгоря тогава, аз считам, че тогава Министерството на външните работи не отговори адекватно, тъй като дъщеря ми е юрист, завършила е право. Тя се яви на конкурс в Министерството на външните работи и работеше в правната дирекция. Тогава й беше възложено да отговаря за имотите и да води дела за тях, тъй като тя преди това работеше в Дирекцията за строителен контрол като юрист. На конкурса и събеседването тя се представи много добре и беше взета на работа в МВнР, след две години работа там, каквито са правилата“, обясни тя. Заместник-министърът коментира и наболялата тема за бежанците. Тя ще участва в заседание на ръководството на Бюрото за правна помощ на заседание. „Знаете, че правителството отпусна допълнително средства за правна помощ с постановлението на МС от септември. И ние считаме, че тези средства няма да бъдат достатъчни, защото никой не може да предвиди колко бежанци ще дойдат в България. Но ще се опитаме да гарантираме правна защита за тези лица – това мога да направя в моя ресор“, обясни тя. Сапунджиева, която беше в залата в НДК, където се провеждаше конгресът на ДПС точно когато Октай Енимехмедов опита да стреля по Доган, разказа какво си спомня. „Не пожелавам на никого да преживява това, което аз и моите две дъщери преживяха в тази зала, тъй като те бяха с мен като гости на конференцията. Аз бях гост и стоях на балкона. Вие помните как цялата зала дори не можа да извика, а само се чу едно общо издишане и когато говоря за това, в момента много се вълнувам, разбира се, че беше опит за убийство“, смята тя.

Заместник-министърът коментира и друга гореща тема: „По отношение на прословутото тефтерче на Златанов аз искам да кажа, че го видях по телевизията – не съм го виждала. Всеки български гражданин, когато бъде повикан в НС, е длъжен да се яви, не само като член на комисията, избран от НС, а и като гражданин на Република България, който уважава законите и институциите. Тефтерчето е факт, но факт е и че комисията се е произнасяла с решения. И ако анкетната комисия иска да види какви нарушения са извършени, следваше да се направи сравнение на записите в тефтерчето с решенията, които комисията е постановила“.

 

Spread the love