50 роми оръдия в ръцете на ДПС в рилска град: Сали вдигна мерника на горски №1 в Самоков, иска да сложи ръка на 50% от Рила с режисиран бунт

Filed under: Самоков |

253-01-01 Александър методев -депутат ДПС copyНад 50 роми излязоха на бунт и блокираха двора на Държавно горско стопанство-Самоков с искане директорът Владимир Малинов да им даде подходящи участъци за добив на дърва за огрев. Протестът беше толкова зле режисиран, че предизвика гневни реакции на десетки самоковци. 253-01-81-Инж..Владимир Малинов. ДГСJPGМестните роми никога не са стоели на студено, те са били обгрижвани винаги от горските с достатъчно дърва, очевидно е, че протестът им цели друго, категорични бяха случайни минувачи и допълниха, че през зимата целият цигански квартал се грее с ток без пари. Постановката се изясни съвсем, когато от София дойде изтупан местният депутат от ДПС Александър Методиев-Сали, който се направи, че внимателно слуша аргументите на протестиращите, влиза им в положението и затова веднага направи среща с зам.-директора на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов, който бе дошъл специално заради бунта, и с Владимир Малинов –директор на ДГС-Самоков. 253-01-01  Стоил Георгиев copyПопаднал в зле режисирания филм,  Дамян Дамянов обеща да удовлетвори исканията на протестиращите:

253-01-01  Страхил Георгиев copy„Единствено правилното решение е да задоволим хората с дърва, но не в пълния размер, който искат те. Въпросът е да се определят обектите, защото те имат особени изисквания.

Подробности в печатното издание

Снимките:

1 Александър Методиев
2 Владимир Малинов
3 Стоил Георгиев
4 Страхил Георгиев

 

 

 

Spread the love