Скандал на търг за дървесина в Самоков, отстраненият Васил Стоянов обвинява: Някой е бъркал в плика с документите ми

Filed under: Самоков |

256-01-MERI-2  Васил Стоянов Васкос ЕООД   copy

Страшен скандал разтърси търга за продажба на стояща дървесина на корен в община Самоков. Разправията пламна заради най-апетитните три обекта в селата Радуил и Белчин, за 6071 куб.м. При отварянето на офертите поради липса на необходими документи бе отстранен Васил Стоянов – управител на «Васкос»ЕООД. Пред комисията той заяви, че ще обжалва решението. Стоянов допълни, че пликовете са отваряни и от неговите документи съзнателно са извадени част от бумагите, за да бъде изхвърлен от тайното наддаване и апетитнте обекти да спечели довереният човек на управниците. Ако беше допуснат до класиране, Васил Стоянов щеше да спечели три от обектите, защото офертата му беше 10 000 лв. повече от другите участници. За два от най-важните обекти той даде най-високите суми.

256-01-MERI-2  комисия търг copy

В наддаването за 7 участъци от Държавното горско в Самоков участваха осем фирми. За първия обект в к. Боровец, м. Бяла поляна, за 1188 куб.м уастваха две фирми. Обекта спечели «Васкос» ЕООД – за 51 241 лв., «Рекорд форест» ЕООД не бе допусната поради липса на документи.

Подробности в печатното издание

Снимките: Васил Стоянов  на (сн.1) се закани на комисията (сн.2), че ще има ядове със съда, манипулирала тръжните му документи.

Spread the love