200 миньори обявиха стачка под земята, новоназначеният управител Красимир Чаврагански даде угощение в кабинета си

Filed under: Бобов дол,Дупница |

 Отстранени минни босове връщат по 200 бона откраднати пари на Ковачки

256-01-01 Атака 080 copy

Над 200 миньори обявиха стачка под земята заради закъснели заплати. Въглекопачите не излязоха от забоите след приключване на първа смяна с категоричното искане да им бъдат изплатени възнагражденията. В същото време назначеният управител на мината Красимир Чаврагански направи купон в кабинета си за новата високоплатена служба. На масата имаше марков алкохол, ордьоври, сладкиши и всякакви вкуснотии.

Това е пир по време на чума, възмутиха се хора, хвърлили бегъл поглед в кабинета му. Цяло безсрамие е да се хвърлят пари за коктейли, докато миньорите няма с какво да си купят хляб и да си платят сметките за ток, коментираха в Бобов дол.

Новият шеф направи лош старт в мината. Той започна масова чистка. Първата му работа беше да уволни юрисконсулта Елза Величкова, отстрани и двете кантонерки. Вдигна мерника на още 10 души от персонала. Не е видял хубаво началникът, който тръгва с масови уволнения, коментираха първите му стъпки бобовдолци. Вместо да предприеме конкретни мерки за стабилизиране на дружеството, той тръгва по най-лесната линия – съкращения, и се опитва да закърпи трагичното финансово състояние на мината с уволнения и съкращения.

Подробности в печатното издание

Снимките:
1 Красимир Чаврагански

2 Валери Радлев: Заплати не се дават, намалени са с 20%.

3 Лидерът на КНСБ Любомир Стефанов се прави на глух и сляп за проблемите в мината.

 

Spread the love