Дупничанинът Иван Петров сигнализира: Кренвирши „Леки”, пълни с найлон, продават в магазини „Европа”

Filed under: На фокус |

Кренвирши с плънка от найлон, предназначен за опаковката им, си напазарува дупничанин. 68-годишният Иван Петров вчера донесе два от продуктите и с възмущение показа намиращото се в тях мезе. „Ето с това се храним. Може би, за да са по-тежки, кренвиршите са пълни с найлон. От 5-6 кренвирша, които срязах, почти нямаше нормален”, обясни бившият механизатор с дългогодишен стаж в ТЕЦ „Бобов дол”, Ирак и бившия Съветски съюз.

Петров не крие, че семейството му живее трудно, тъй като съпругата и синът му са безработни и всички преживяват с неговата пенсия от 480 лв. „На фона на това е обидно да сложиш такава храна на трапезата си”, смята дупничанинът.

Любопитна подробност е, че котката, която отглеждат двама от колегите в екипа на вестника, отказа да яде от кренвиршите. 6-месечната Златка само помириса донесените от възрастния човек кренвирши и започна да ги подмята като топка.

Петров купил кренвиршите от магазини „Европа” в Благоевград. Кренвиршите са пражки, марка „Леки”. На опаковката, натъпкана в колбаса, пише „вкусмихни се”. „Леки” са най-скъпите и най-мощно рекламираните кренвирши в България.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.  Иван Петров

2. И двата кренвирша, които донесе читателят на „Вяра”, бяха пълни с найлон за опаковка.

3. Редакционната котка Златка отказа да яде от донесените в редакцията кренвирши.

Spread the love