Бивша служителка от „Мини Бобов дол” стана феномен: Леля Вера от гоцеделчевското село Балдево прави безкръвни операции и лекува с помощта на свети Мина

Filed under: Гоце Делчев,Общество |

258-06-8222222222222222222 copy

 Мисията на лечителката, която е бивш счетоводител и от години живее в София, е да изгради манастирски комплекс на името на свети Мина в местността Ратиките в родния й край

На мнозина навярно им прави впечатление, че в последните години появата на хора, с необикновени и необясними за човешкия разум феноменални способности, нарасна нeимоверно много. Псевдопророците и псевдолечителите също се възползваха от пазара и заложиха капаните за лесна печалба. Още преди 2000 г. Исус предупреди учениците си ,че бумът на екстрасенси с велики дела, е един от около 15-те белега на последно време. Дали случаят с леля Вера от гоцеделчевското село Балдево е по-различен ,нека всеки преценява за себе си.

Случаят с леля Вера от гоцеделчевското село Балдево обаче далеч не е такъв, видя Struma. com.

Вера Михайлова Тодорова е намерила своята цел и мисия. Тя е направила своя избор – от 27 години е посветила себе си на хората. Да изцелява, да помага, да възражда нови мечти, да дава живот.

„Виждам хората като част от Творението”, каза скромно жената. Тя знае, че всеки един от нас е обгърнат и закрилян от духовните, висшите сили на Вселената. Открихме тази кротка и блага жена в апартамента й, който се намира на петия етаж в столичния квартал „Гоце Делчев”, където живее от дълги години. Хора от цяла България, но и отвъд границите на страната ни, идват и намират своето упование и изцеление тук.

Леля Вера отваря вратите на дома си още в ранни зори. Не отказва среща на никого. Различни хора, често отписани от традиционната медицина, търсещи спасение за тялото и душата, всеки ден прекрачват прага на дома й и в продължение на около два часа оставят телата си на енергията, витаеща около тази белокоса жена, на нейните молитви и целебна мощ, потъвайки в дълбок релаксиращ за тях покой.

С кротки наставления и любящ тон домакинята настанява хората удобно в просторния си, огрян от обилна слънчева светлина хол. Самата тя присяда тихо на стол до иконите на Исус, света Богородица и свети Мина. Така в притихналата тишина чудесата започват. По време на 2-часовите сеанси много от хората изпадат в лечебен сън, други сякаш сами започват да движат парализираните си крайници с помощта на висшите невидими сили. Има и такива, които не могат да се отпуснат напълно пред невидимата сила, но чувстват как нахлуващият поток от чиста енергия облива телата им. По време на сеансите, често се случва някои от хората да получат лични напътствия и послания от светците, както и някои от посетителите да влязат в ролята на лечители.

„Рядко се случва изцеление от един сеанс”, признава леля Вера и обяснява, че тази енергия, която постъпва чрез нея, най-напред трябва да се приеме. „Затова е нужна нагласа и преди всичко вяра. Много хора казват – вярвам, вярвам… Но дали е така… Нужна е вяра, без нея не може”, категорична е жената. Всичко се случва с Божията благословия, с благословията на света Богородица и свети Мина, но често и други светци се намесват в целителните чудеса. „За всичко се иска време, тук не става въпрос за магическа пръчка, нещата стават бавно и полека, правят се много и различни манипулации, но в първите сеанси, най-напред човек трябва да се пречисти енергийно”, казва леля Вера.

„Тук нещата стават на едно друго ниво и едва в процеса на сеанса разбираме какво е решението на светците – на кой и как да се помогне”, казва млада жена от Пазарджик, която в продължение на месец, всеки ден идва на сеанс при леля Вера. Диагнозата на лекарите била злокачествено образувание на гърдата, призна самата тя. „Дойдох при леля Вера, след като мой близък се възстанови от тежка дискова херния. Разказа ми какво е сънувал по време на сеансите и как някакви светли същества през цялото време, докато е бил тук, при леля Вера, са лекували гръбнака му”, сподели жената, която е категорична, че в нейно присъствие хората си тръгват изцелени. Обяснението на нейна близка е, че енергията на медиума отваря порталите на висшите нива и дори за момента науката да няма обяснение за всичко това, чудесата се случват.

„Цяла папка имам с разкази на пациенти. Мене всъщност не ме интересува каква е диагнозата. Моята задача е само да си вдигна ръката към иконата и да ви кача за лечение горе в измеренията”, казва лечителката. Според нея физическото тяло остава тук, но астралното тяло отива в друг свят, където се осъществява срещата с небесните лекари. Хората ги описват като облени от светлина същества, които излъчвали безусловна любов. „Често по тях ми предават послания“, споделя народната лечителка и си спомня, че именно свети Иван Рилски бил светецът, който й заръчал никога да не връща хора в нужда. Тя цитира и едно откровение на Рилския Чудотворец, с което й били обяснени необяснимите й дарби: „Вера работи със слънчева енергия, но от земен произход, която служи за мост за преминаване от вашето измерение в нашето, където успешно лекуваме всички земни болести и се стараем да ги изкореним“.

Не само че не отпраща никой, който е похлопал на вратата й, но Вера Тодорова не отказва и помощ по телефона. Често се случва, звънят отвсякъде. Ако съм в сеанс, се уговаряме за по-късно, уточнява жената и ни разказва как от месец май т.г., дистанционно лекува 9-годишно момче от детска церебрална парализа. „Хората живеят в Аржентина, на телефона ми се обади бабата на момчето, помоли за помощ, започнахме веднага. След първия сеанс за първи път е направило опит да ходи, за първи път се е изправило на крачка за около минута-две-три… Много време мина оттогава, но все още работим всяка вечер с него, родителите казват, че вече има огромен напредък, ходи по малко, но има още работа”, разказва лечителката.

Сеансите от дистанция се случват точно така, както се случват и при посещение. „Заръчвам на човека само да се отпусне. И да се помоли. Това е всичко”, казва жената.

Вера Тодорова е пенсиониран счетоводител. Работила е къде ли не – в Гоцеделчевско, после в „Мини Бобов дол“, където навремето били разпределени със съпруга й. През 70-те години се установили в столицата. „Като че ли е трябвало да отгледам и децата си, за да започне всичко. През 1994 г. взех да сънувам един и същи сън. В моето село Балдево, местността Ратиките, баба ми има ливада около 8 декара. Идва там свети Мина на кон и ми казва: „Вере, ти ще лекуваш и ще градиш тука манастир. Това е много старо и свещено място“, спомня си възрастната жена.

В едно послание св. Мина поискал манастирският комплекс да има 30 стаи. „И аз после го питам – добре де, за какво са ми толкоз стаи, аз хотел на стари години да не правя, а той ми отвръща: „Ще дойде ден, в който и те няма да са достатъчно. Там ще идват учени, интелектуалци и духовници от цял свят. Ще работят за обединение на религиите“, казва жената.

Светията на кон дал макет на комплекса, а после описал и духовната лечебница край река Места, община Гърмен. „Всички проекти към момента са готови, имаме и разрешително за строеж, но градежът още не е започнал”, казва леля Вера и не се кахъри за огромната сума от 1. 5 милиона лева, които според изчисленията ще са нужни за построяване на комплекса. „Архитектът, който направи проекта, не го познавам, беше ми посочен и така всичко едно по едно започна да се нарежда. Ще се намерят хора, които да помогнат. Така, както всичко се случи дотук, така ще стане и за градежа, вярвам на висшите наставници”, спокойно заявява леля Вера.

Тази кротка жена, съхранила вярата в Чудото и Небесата, които са дали живот на Земята, е уловила своя шанс за трансформация в църквата „Света Неделя” в София пред иконата на свети Мина преди повече от 20 години. С невероятна мощ ликът на светеца привличал всеки ден леля Вера и заставайки в благоговение пред иконата, започвала да ридае. На излизане от църквата в нея настъпвал душевен мир, а у нея се настанявала хармония. Един ден видяла две светлини, които се издигнали към купола на храма „Света Неделя”. Не споделила с никого, но на следващия ден светлините се насочили към нея. После започнала да сънува. Една сутрин видяла, че косата на тила й е подстригана и страхът и изумлението я обзели. Най-много се страхувала от това да не я сметнат за психически нестабилна и не смеела да сподели преживяванията си дълго време. Чудото с нея обаче вече било започнало. Защо точно аз – този въпрос обитавал съзнанието й, но отговорът от астрала бил точен, лаконичен и ясен – заради нейните лични качества, заради човешките добродетели, заради състрадателността, скромността, отзивчивостта и огромната любов, която носела в душата си.

В родното й село Балдево пред смъртното легло на болния от цироза по-голям неин брат леля Вера за първи път разбира, че притежава огромна целителна сила, когато по сестрински поела ръката на брата си. После сам той започнал да иска да се държат за ръце и така заспивал успокоен. Не след дълго близките му били изненадани от неговата жизненост и чудото станало.

Така жената почувствала връзката си с Висшия разум и разбрала, че трябва да помага на хората с дадените й от Бога сили.

Леля Вера няма такса и тарифа, който почувства вътрешен порив да се отблагодари за помощта, оставя колкото сам прецени, казват хора, чакащи за следващия сеанс при лечителката. Болестите според нея са блокажи, които трябва един по един да се освобождават, но идвало времето, когато все повече хора ще могат сами да връщат здравето си.

Имаше един случай, при който един болен човечец седна тук, на диванчето, за да се лекува, а по едно време поиска лист и химикал и започна да пише послание от светците. „Благодаря ти, Боже, че си сред нас, слава тебе, Боже. Мир и светлина на човеците. Малък съм аз пред тебе, но голяма е любовта ми и нека тя да пребъде“, не е ли чудо, усмихва се кротко Вера.

Всеки неин сеанс започва с три молитви, като първата е към Света Троица:

Господи, и Ти – Отец, и Свети Дух,

заставам с пред Вас с почит и смирение

и нося част от Кръста Господен

в името на децата и на кръвта Христова

дайте благословията си за нашата Майка Земя!

Бъдете с нас в добро и зло,

за да достигнем нашето духовно прераждане,

новото възраждане на човечеството! Амин!

Навярно всичко това у мнозина ще предизвика удивление, скептиците ще погледнат с насмешка, а вярващите в силата на творението, ще благословят начинанията на леля Вера. Със сигурност вече мнозина са се уверили и променили своите разбирания за невидимото, което променя света на видимото. Невероятните резултати са факти, които лично видя и почувства и репортер на струма. ком.

За читателите ни, които имат нужда от помощ, леля Вера сподели, че всяка вечер, след като приключат сеансите й, след 22 часа е на разположение на хората по целия свят. Нужна е само вяра, истинска вяра. „Достатъчно е от сърце да призовеш и да ти се помогне”, казва лечителката и ни изпраща с думите: „Призовавайте така: Господи, Света Богородица, Исусе Христе и ти, лельо Вера, помогнете! И ние ще работим за теб! Правете го толкова пъти, колкото ви е нужно и вярвайте!”

**********************************************

Четири библейски критерия за истински пророк и лечител:

Исус Христос: Ако живеете в Мен и думите ми пребъдват във вас, искайте, каквото и да желаете, и ще ви бъде дадено. В това се прославя Моят Отец – да принасяте много плод, и ще бъдете мои ученици. Както Отец възлюби Мен, така и аз възлюбих вас, стойте в моята любов….

Йоан 15: 7-…

1. Хармония с Божието слово и закона.

Първият от задължителните белези на Божия пророк според Свещеното писание, който можем да посочим, е необходимостта вестите му да са в хармония с Божието слово:

“Търсете в закона и в свидетелството. Ако не говорят според това слово, наистина няма видело в тях” (ЦП – Исая 8:20).

Щом като един пророк е вдъхновен от Светия Дух, няма как да противоречи на Свещеното писание, защото то е вдъхновено от същия Дух, а Той не Си противоречи. Божият пророк издига авторитета на Библията и говори в хармония с нея. Едва ли има неин изследовател, който да не се съгласи с тази характеристика на Божиите пророци.

Разбира се, това също означава, че за да можем да преценим дали някой е истински пророк, трябва да познаваме Писанието добре. Иначе как ще разберем дали той говори в съответствие с него? За съжаление много хора взимат становище относно това дали някой е пророк, или не, без да познават Библията, чрез която да го изпитат. Това прави разпознаването на Божия пророк или разобличаването на лъжливия невъзможно. Затова тук посветено изучаване на Библията е от голямо значение.

Освен това според горецитирания стих службата на Божия пророк е свързана и със закона – пояснява го и изобличава за нарушението му. Странното е, че когато в наши дни се преценява кой е пророк и кой не, често се забравя, че една от най-важните функции на Божия пророк винаги е била да издига светия закон на Бога като стандарт за живот. (Относно непроменимостта на Божия морален закон прочетете статията Променим ли е моралният закон на Бога?) Според Библията липсата на пророческата дарба е тясно свързана с нарушаването на Божия закон:

“Портите й затънаха в земята, Той сломи и строши лостовете й. Царят й и първенците й са между езичниците, дето законът го няма и пророците й не получават видение от Господа” (Плач. Ерем. 2:9).

Божият пророк винаги ще утвърждава авторитета на Бога и Неговия закон. И обратното. Забележете връзката между лъжепророците и нарушаването на Божия закон в следните стихове:

“И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее” (Матей 24:11, 12).

Божият пророк никога не би твърдял, че законът на Всевишния е вече невалиден. Това е нещо, което лъжепророкът би поучавал. Автентичният пророк ще насърчава хората със смирение и вяра да отиват пред престола на благодатта, за да получат нови сърца, които с наслада да спазват закона – изразът на Божията воля и характер (виж Пс. 40:8).

2. Издигане на Исус Христос.

Вторият от белезите на Божия пророк според Свещеното писание, който ще разгледаме, е необходимостта пророкът да издига Исус Христос и да Го поставя в центъра на цялото си служене:

“Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде и сега е вече в света” (1 Йоан 4:1-3).

Божият пророк е христоцентричен. Неговата задача не е просто да каже нещо за небесните действителности, а да насочи вниманието на хората към единствения Спасител – Исус Христос. Исус трябва да е същината и центърът на вестите на истинския пророк.

Също така Божият пророк трябва да изповядва библейското учение за въплъщението на Божия Син и всичко, което е свързано с него – Христовата божественост и предсъществуване, Неговото раждане от девица, истинското Му човешко естество, безгрешен живот, изкупителна жертва, възкресение, възнесение, посредническа служба и Второ идване.

3. Изпълнение на направените пророчества.

Третият от белезите на Божия пророк според Свещеното писание е необходимостта направените от него пророчества (вести, отнасящи се до бъдещи събития) да се изпълняват:

“Но пророк, който дръзне да каже от Мое име дума, която Аз не съм му заповядал да говори или който говори от името на други богове, тоя пророк да умре. И ако речеш в сърцето си: „Как ще познаем коя дума Господ не е казал?”, когато някой пророк говори от Господното име и думата му не се сбъдне, нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно, да се не боиш от него” (Втор. 18:20-22).

 

4. Принасяне на добри плодове.

Четвъртият от минимум критериите за автентичност на един Божий пророк е необходимостта да принася добри плодове в личния си живот и в служенето си:

“Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете” (Матей 7:15-20).

Като цяло животът на Божия пророк ще е в съответствие със собсвените му вести, а и изобщо с моралните принципи на Библията. Резултатът от служенето му и влиянието на вестите му ще преобразяват животи, ще водят хора при Спасителя и ще носят утеха и насърчение на църквата.

Снимка: Стандарт

Spread the love