„Рилски спортист“ капитулира в Унгария след 66:73 срещу „Солнок“ на европейският турнир „Еврочалъндж“

Filed under: Баскетбол,Спорт |

Самоковци водят 30 минути, допускат обрат в края

260-22-01-vasil-Snimka1Баскетболистите на „Рилски спортист“ изпуснаха шанса си да тръгнат с победа в дебютното си участие в третия по сила турнир в Европа – „Еврочалъндж“. Самоковци, водени от Росен Барчовски, паднаха нещастно с 66:73 при визитата си на „Солнок“, въпреки че водеха в резултата в продължение на 30 минути.

Началото бе за гостите, които със стабилна игра в защита и точен мерник в нападение дръпнаха с 14:4 след първата четвърт. Преднината на „скиорите“ обаче можеше да бъде още по-голяма, но два невероятни пропуска на останалия сам под коша Корин Хенри не позволиха това да се случи.

До почивката „маджарите“ съумяха да намалят изоставането си до 3 точки (31:34) благодарение на сърбина Томислав Ивошев, който бе безгрешен от зоната за 2 точки (4/4).

Противно на очакванията „Рилецо“ не се огъна след антракта, а умело задържаше аванса си от 4-5 точки до самия му край. Едва в последните 2 минути на третия период унгарците се активизираха и оформиха серия от 8:0, което ги доближи максимално близо до противника – 49:50.

В последната част се разигра бившият играч на „Чикаго Булс“ Уили Уорън, който правеше каквото си поиска на площадката. Уорън заби 20 точки само за 20 минути на паркета. Развръзката настъпи 3 минути преди сирената, когато домакините осъществиха няколко бързи и точни атаки, на които самоковци нямаха решение.

Йордан Бозов и компания загубиха борбата под коша (34:42) и имаха по-лош процент от тройката 18 срещу 33% на съперника.

Най-резултатни за българския отбор бяха Шон Барнет (15 точки и 8 борби) и Корин Хенри (15 т.), а тежкото крило Еван Равънел добави 14 пункта.

Въпреки поражението агитката на гостите, състояща се от 11 фенове, не спря да подкрепя своите любимци. Запалянковците скандираха мощно през целия мач, а по време на представянето на двата състава гордо развяха националния трибагреник.

 

Старшията Росен Барчовски: Изпуснахме ги

 

„Играта на отбора беше в пъти по-добра от тази, която показахме срещу „Балкан“. Съжалявам, че ако преди това имахме 2-3 такива мача и самото домакинство срещу ботевградчани щеше да е по-различно, но няма значение вече. Общо взето мога да кажа, че изпуснахме „Солнок“. Началото бе страхотно и първата част трябваше да водим не с 10, а с 20 точки. Изпуснахме две-три положения сами под коша, не ни дадоха два-три фаула да изпълним, а не отсъдиха и трето нарушение на Уили Уорън и го дадоха на друг. След това те се върнаха полека в мача, но въпреки всичко контролирахме нещата почти до края.

Общо взето играхме силно и съм доволен. Убеден съм, че този отбор ще върви нагоре. Това е невероятно израстване, друг баскетбол, друга конкуренция и всичко е различно. Съжалявам, че загубихме, но съм убеден, че ще компенсираме някъде. Най-важното е, че вървим напред и се развиваме“.

 

 

Снимката : Златин Георгиев-Голди изпълнява наказателен удар в напрегнат момент от мача.

Spread the love