Джуна предрекла смъртта на Брежнев и Висоцки, подшушнала на Тато, че ще падне от власт

Filed under: Общество |

Световноизвестната лечителка: Петричанката Ванга е по-голям феномен от мен

263-11-81 DjunaДжуна е световноизвестната гадателка и лечителка, която преди години се заключи в просторния си апартамент на “Арбат” и се обрече на мълчание. На Брежнев Джуна предрекла, че ако не е до него, не му остава много живот. Видяла и смъртта на барда Владимир Висоцки, а той бил шокиран от предсказанието.

Джуна всъщност е Евгения Ювашева Давиташвили. Родена е на 22 юли 1949 г. в с. Урмия, Краснодарски край (вероятно с асирийски корен по майчина линия). Впрочем тя обича да я наричат Царицата на асирийския народ. Към 70-те години започва да тренира и използва способностите на ръцете си за лечение чрез особено биополе. На младини Евгения, която наричат Джуна, е още непозната, тя работи като обикновена барманка. Все пак познатите й знаят, че винаги може да им помагне с ценни съвети или просто като ги докосне с ръка, защото така отнема болежките им. Затова в Тбилиси славата й бързо се разнася и една вечер тя е поканена в неслучаен дом. Болна е съпругата на тогавашния първи секретар на компартията. Става дума не за кого да е, а за жената на бъдещия външен министър на Съветския съюз при М. Горбачов – Едуард Шеварднадзе. Джуна я лекува, не взима пари, те за нея са „кал”, но успява да направи впечатление. Впрочем

 

263-11-81 Todor_Jivkovпари не приема, но за сметка на това обича подаръците и никога не ги отказва.

 

От 1980 г. Джуна вече е в Москва, където лекува целия елит на СССР. Владимир Висоцки е един от хората, шокиран от провиденията на Джуна. Още от вратата тя го предупредила, че скоро ще умре… И не сбъркала. Особено зависим от лечителката си бил и самият Л. Брежнев. Той я водел със себе си, вкл. и на последните си преговори със САЩ в разгара на Студената война. Твърдял, че само нейните сеанси му помагат да се надлъгва с врага, а приближените му се дразнели от присъствието й, но били безсилни.

 

Джуна присъствала и на последната среща на Брежнев с Тодор Живков.

 

На него тя казала, че Ванга е съкровище и трябва да я пази. Само нея, петричката прорицателка, Джуна признава за по-голям феномен от себе си. Ванга също усещала духовна близост, без да познава Джуна. Затова пратила своя роднина да поздрави Джуна в Москва. А дали Джуна е предсказала на Живков скорошното му падане от власт, свидетелите (ако е имало такива), мълчат. Но за сметка на това пък се знае, че Джуна предупредила Брежнев, че ако тя не е до него, щял да живее не повече от два месеца. Тъкмо това се и случило: КГБ успял да отстрани Джуна от лидера на компартията, а кратко след това дошла и кончината му.

Джуна е плътно и до Елцин както преди, така и по време на пуча срещу него през 1991 г. Подкрепя и при опита за преврат през 1993 г. А тогава, когато никой не вярва, че Елцин ще спечели президентските избори през 1996 г., тя е тази, която познава резултатите с невероятна точност. Идва обаче време, когато независимо от подкрепата Елцин обръща гръб на Джуна. След това и без това разклатеното му здраве се влошава много. Джуна има и други дарби – тя рисува, пише стихове, има редица патенти, организира академия по алтернативни науки.

263-11-81 VangaПрез 2001 г. се случва най-голямата й трагедия, при автомоилна катастрофа почива единственото й дете, синът й Вахтанг. Това тя не е разгадала, защото дарбата й се разгръща само по отношение на другите, не и за себе си…

Подробности в печатното издание

Снимките:
1 Джуна
2 Тодор Живков
3 Баба Ванга

 

 

 

Spread the love