Бизнесменът Добромир Гущеров след 3 г. мълчание: Против партийния монопол съм, решенията трябва да се вземат не в парламента, а чрез референдуми

Filed under: Бизнес |

287-10-82Бизнесменът Добромир Гущеров, който около 3 години не се беше появявал в медиите, се отдал на анализи през това време. „Аз мисля, че се намерих“, заяви той пред Нова телевизия, „Отдадох се на едни много сериозни анализи и изследвания“, обясни той и добави, че мислите му били насочени и към политически проблеми. „Всичко, което съм създал, съм създал сам и въпреки политическите партии“, заяви милионерът. Според него „периодът на партиите, които трябва да решават съдбите на хората, е приключил“. Той смята, че проблемите на хората по света са еднакви и всички искат промяна на политическия ред.
„Аз съм против партийния монопол. Много е важно да бъдеш свободен“, заяви Гущеров, който смята, че трябва да се промени Конституцията. Според него трябва да бъдат променени членовете, според които само партиите могат да представляват гражданите. Освен това бизнесменът се огледа и в чл. 1 на настоящата Конституция, който повелява, че България е парламентарна република. Според него решенията трябва да се вземат не в парламента, а чрез референдуми като в Швейцария.
На въпроса дали самият той смята да създаде партия, или отново да се заеме с политика, Гущеров отговори уклончиво: „Аз съм прекалено стар, за да бъда напред, но съм прекалено опитен, за да предам на хората онова, което съм изработил, което съм научил“.

Spread the love