Георги Кадиев: Протестите ни висят като камък на шията, не бонусите, а корупцията е големият проблем

Filed under: Актуално от днес,България |

287-17-03-Георги-Кадиев-води-изключително-богат-начин-на-животПротестът не успя, защото няма кауза. Оставка на правителството не е кауза. Това заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. „Украйна има кауза и тя е изборът между Европа или Русия“, добави той. „Протестите ни висят като камък на шията и ние непрекъснато внимаваме какво правим“, обясни депутатът. Той подчерта ролята на протеста по въпроса с партийните субсидии. „Ако го нямаше този натиск, въпросът с партийните субсидии нямаше да се промени“, смята Кадиев. Според него обаче намаляването на субсидиите е стъпка в правилната посока, която трябва да бъде последвана от още стъпки.
„Има огромен риск с постъпленията в бюджета“, призна и Георги Кадиев. „Поне още 300 милиона няма да бъдат изпълнени и вината е и наша“, каза той. Според него е необходим сериозен ръст на икономиката и сериозен ръст в събираемостта, особено в агенция „Митници“, за да бъдат изпълнени заложените параметри в бюджета.
Бонусите не са големият проблем, смята Кадиев. По-важното е да бъдат изкарани на светло истинските скандали за корупция в здравеопазването, в транспорта и др., защото бонусите са за хиляди левове, докато проблемът е там, където се разпределят 28 милиарда.
Кадиев каза още, че законът за личните фалити влиза в приоритетите на управлението заедно с други актове в икономическата и финансовата сфера. Кадиев предупреди, че „там има доста противоречия и противостоене от страна на банковия сектор“ и трябва много да се внимава да не се създадат проблеми на банковия сектор.

Spread the love