Бой и стриптийз в мексиканския парламент, депутатки се сбиха, техен колега остана по гащи

Filed under: Актуално от днес,Свят |

292-20-02-boij-i-striptiijz-v-meksikanskiq-parlament-(snimki)-185050Страстите около приемането на законопроекта за реформа в енергийния сектор в Мексико достигнаха своя връх преди гласуването в долната камара на Конгреса, когато депутатки се сбиха, а един дори се съблече по бельо. Окончателният вариант на законопроекта, който предвижда допускането на чуждестранни инвеститори в енергийния сектор на латиноамериканската страна, беше приет в четвъртък. Той предизвика остра съпротива от страна на опозицията, която се опасява, че по този начин може да се стигне до приватизацията на петролната компания „Пемекс”. Преди гласуването депутатката от управляващата Институционно-революционна партия Ланди Берсунса влезе в ръкопашен бой с опонентката си от опозиционната Партия на демократическата революция Карен Кироха. Дамите бяха разтървани, но Берсунса се оттегли с насинено око.

Друг опозиционен активист – депутатът от Мичоакан Антонио Гарсиа Конехо, реши да привлече вниманието на ковачите на закони, като се съблече по бельо на трибуната на парламента. По този начин искал да покаже до каква степен може да стигне грабежът на страната в резултат на реформата.

292-20-02-safe_imageТези емоции не можаха да повлияят на резултата от гласуването: 353-ма депутати бяха „за“, а 134-ма – „против“. Сега законопроектът ще бъде изпратен за утвърждаване от президента.

Според изчисленията на „Пемекс” след реформата производството на петрол до 2018 г. ще се увеличи от сегашните 2,5 млн. барела дневно – до 3 млн. барела, а производството на газ да нарасне двойно от сегашните 175,5 кубични метра на ден.

Spread the love