Патриарх Неофит: Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение и кротост

Filed under: Актуално от днес |

 

 

photo of Патриарх Неофит: Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение и кротост

 

На 1 януари, когато църквата ни чества св. Василий Велики, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи света божествена Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, съобщиха от Светия синод на БПЦ.

Начало на богослужението е 10 ч. След това патриарх Неофит и духовенство ще отслужи традиционния Новогодишен молебен за благоденствието на българския народ през новата 2014 г.

В Новогодишното приветствие на Патриарх Неофит казва: Когато отправяме своя поглед към бъдещето, ние по човешки се надяваме следващата година да бъде по-лека, по-добра, по-успешна и това е естествен стремеж на човека към блаженство и благополучие. За нас, вярващите хора, източникът на живота и щастието е в Бога и когато ни връхлетят несгоди, нещастия и недоимък, ние търсим сили да възкликнем като праведния Иов: „Господ даде, Господ и взе; (както беше угодно Господу, тъй и стана) да бъде благословено името Господне!“.

„Отечески поздравявам с Новата 2014 година всички чеда на родната ни Църква, намиращи се в пределите на нашата татковина и извън нея, и молитвено ви пожелавам Бог да ви обдари с физическо и духовно здраве, да ни посочи пътя, по който трябва да вървим (Пс. 142:8), за да растем в благодат и познаване на нашия Господ и Спасител Иисус Христос (2 Петр. 3:18)“, се казва в обръщението на патриарх Неофит.

В заключение посланието му е: Божието благоволение и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква и през настъпващата година! Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение и кротост, да се подвизаваме с добрия подвиг на вярата и да се държим за вечния живот (1 Тим. 6:11,12). Амин.

Spread the love