На вниманието на Орешарски, Йовчев, Папазов и Вигенин: Всеки безработен стана превозвач, това доведе до съкращаване на фирмите с две трети: Ивайло Константинов: Държавата трябва да защити превозвачите, от София до Благоевград има 90 курса дневно, бусове и леки коли „крадат” пътници на автогарите, положението е нетърпимо

Filed under: Искам думата |

Изпаднахме в тотална невъзможност да работим, защото сме в пълно противоречие на пазарната среда, каза членът на УС на сдружението на автобусните превозвачи

 

51-12-13-Konstantinov122Автобусните превозвачи са в тотална невъзможност да извършват дейността си. Това каза на пресконференция Ивайло Константинов, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ) и ОбС шеф на Дупница. Относно вътрешните превози пред автогарите има наредени по 10-15 коли – и леки, и бусове, които чакат пътници, и тръгват наред. „Държавата трябва да обърне внимание и да защити интереса на обществото и на превозвачите, защото така не се защитава интересът на никого. От София до Благоевград има 90 курса дневно”, каза той. 

„Поводът на срещата ни е писмо до Орешарски, Йовчев, Папазов, Вигенин. Входирано на 13.11.2013-а. Ние уведомихме господата, че сме в тотална невъзможност да продължим своята дейност, защото сме в тотално противоречие на пазарната среда. Пътуват вече леки коли от всеки за всеки град. Всеки може да застане на Горнобански път и да види опашката от автомобили, които ловят пътници навсякъде – всички автомобили на Горнобански към Княжево чакат пътници. Положението е нетърпимо”, посочи Константинов.
„Ако ние сме длъжни да реализираме n броя курса дневно, то тези наши конкуренти реализират само тогава, когато има поток. Автобусите пътуват през деня с 10 пътници, а вечерта, когато трябва да са пълни, пак с 10. Тази епидемия е завладяла почти всички безработни. Всеки безработен е превозвач. Това доведе до съкращаване с две трети на фирмите”, заяви той.
По думите му – пазарната среда е изкривена и затова по улиците се виждат автобуси на по 30 години. „Като прибавим и тоталната невъзможност да бъдем допуснати до европейско финансиране, се изпаряват последните надежди, че може да се случи нещо позитивно”, каза Константинов.

Подробности в печатното издание
Снимката: Ивайло Константинов

Spread the love