Галевият адвокат Йонко Гергов и Костадин Костадинов в самоубийствена схватка за съветник №1, третият кандидат е екскметът Асен Пилев

Filed under: Дупница |

19-01-810-460x3244 copyУправителят на частната болница Костадин Костадинов и зеленият Йонко Гергов, и двамата от ОДБ, влизат в самоубийствена схватка за овакантения пост председател на Общински съвет – Дупница. 18-01-82-DSCN8440 copyДвамата ще бъдат бледо копие с всичките си качества на досегашния председател Ивайло Константинов. 18-01-82-DSCN7284 copyЗа да завладеят поста, реформаторите на дясното пространство влизат в безброй безпринципни съглашателства по един или друг въпрос. Завчера членове на ОДБ, между които Вергил Кацов, Ени Лефтеров, Георги Рангелов, Костадин Костадинов, Йонко Гергов и Лорета Николова, проведоха среща с БСП и успяха да спечелят социалистите за своята кауза. На официална пресконференция лидерът Станислав Павлов обяви: „Ние ще подкрепим кандидатурата на ОДБ”.

Снощи по късна доба съветниците от ОДБ проведоха среща с колегите си от партия ЛИДЕР, начело с председателя Владимир Владимиров, в бившия офис на „Информационно обслужване” в жк „Бистрица”.

Владимир Владимиров и тримата от ЛИДЕР са склонни да подкрепят също кандидатурата на ОДБ само защото шефът на ТЕЦ „Бобов дол” не може да събере достатъчно гласове, за да наложи на председателския пост Силвия Овчарченска от НДСВ. Единственият му поддръжник е Първан Дангов, който заяви за „Вяра”не виждам никой достоен за ОбС освен Силвия. Овчарченска е безработна, а през последните няколко месеца е развила изключително приятелски отношения с председателя на ЛИДЕР Владимиров, с когото са засичани да пият кафе из заведенията. В Дупница усилено се коментира, че Силвия Овчарченска в най-скоро време ще започне работа в ТЕЦ „Бобов дол”, ако не успее Владимиров да я направи председател. Овчарченска се ползва със симпатиите на съветниците от БСП, с които заедно основаха Галевото движение „За възраждане на Дупница”.

От тримата кандидати дотук най-подходящ за поста е бившият кмет на Дупница арх. Асен Пилев, съветник от гражданската квота на ГЕРБ. Върху управленческата му биография досега не е сложено и едно петно, нито намек за корупция, смятат дупничани, които го намират за дисциплиниран и сговорчив човек.

Зеленият Йонко Гергов доби популярност като защитник не на Братя Галеви, а на техния бияч Георги Блатски, който в момента излежава 4 години затвор в Бобов дол по делото за организираната престъпна група на Пламен Галев и Ангел Христов. Тарторите на бандата в качеството си на консултанти на кмета Атанас Янев дължат 7000 лв. за консултантки услуги на Йонко Гергов, който беше юрисконсулт на Общинския съвет по тяхно време.

За Костадин Костадинов наскоро се разбра, че е назначил съпругата си Райна за служител на ТСУ на мястото на майка си Марияна, която се пенсионира в общината. Разбра се, че баща му има строителна фирма, която шари по общински обекти в Кюстендилска област.

Пълни смешници, нямат място в Общинския съвет хора като тях. Въпреки че зам.-кметът от ГЕРБ Крум Милев си върши съвестно работата, редно ли е да заема поста, при положение че баща му печели за 25-а поредна година от началото на демокрацията конкурса за доставка на храни в общинските звена, звънят на редакционните телефони възмутени дупничани.

Заради политическата партизанщина в община Дупница досегашният председател на ОбС и транспортен бос Ивайло Константинов подаде оставка като председател и като общински съветник.

Както „Вяра” писа, решителният рунд за пост №1 в Общинския съвет е насрочен за 31 януари (петък). На нея ще положи клетва инж. Бисер Кирилов – вещо лице и служител на жп гара Дупница.

Подробности в печатното издание и следващите броеве.

Снимките:
1 Йонко Гергов и Костадин Костадинов се вкопчиха в жесток политически двубой за съветник №1

2 Съветниците Силвия Овчарченска-НДСВ, Владимир Владимиров-ЛИДЕР и Първан Дангов си имат думата на принципа “Интереса клати феса“.

3 Арх. Асен Пилев

Spread the love