Весела Владкова и Юлиян Стоянов №1 на първенство по ски за журналисти в Боровец

Filed under: Спорт |

21-23-02-jurnalЖурналистката от БНР Весела Владкова и Юлиян Стоянов от в. „Лична драма” взеха призовете за №1 при жените и мъжете в 51-вото държавно първенство по ски за журналисти. Организатори на състезанието, което за първи път в историята се проведе на осветление в Боровец, бяха „Бороспорт” и Българският ски клуб на журналистите.

43-ма представители на 25 медии мериха сили в гигантски слалом по отлично подготвеното трасе пред хотел „Рила”. За регистрирането на най-добрите времена при жените и мъжете Владкова и Стоянов освен медали и атрактивни награди от SLS на Rossignol получиха от домакините от „Бороспорт” невероятен уикенд за двама в Боровец. Топ шампионите ще могат да направят и тест драйв на новия Ford Kuga от „Мото-Пфое”.

Състезанието бе последна проверка за домакините преди предстоящите на 15 и 16 февруари стартове от Европейската купа по ски алпийски дисциплини, на които най-старият ни зимен курорт ще е домакин. С отличната организация от „Бороспорт” показаха, че предстоящата 11-а европейска купа на алпийците ще бъде организирана по всички изисквания и стандарти на Международната федерация по ски.

Първенството излъчи и българските представители за световно първенство по ски за журналисти през сезон 2014/2015 г. Отбор от осем български представители, подкрепен от Ford – Мото-Пфое, ще се състезава в тазгодишното издание, което започва на 22 март в швейцарския курорт Шампери.

Призьорите от Боровец 2014 бяха наградени лично от спортния директор на „Бороспорт” Георги Кочов и заместничката му Снежана Дамянова. В кариерата си като състезател по ски Кочов има и победа над великия Ингемар Стенмарк. Приза „Петър Илиев” на БСКЖ тази година получиха семейство Петър и Мария Горненски. След състезанието домакините от „Бороспорт” поканиха журналистите на коктейл, на който всички споделиха впечатленията си от уникалното състезание.

 

Снимка: Участниците в надпреварата

Spread the love