Румен Петков: БСП и ДПС дърпат правителството към дъното, от злоба Станишев може да стигне до лудница

Filed under: Искам думата |

22-09-82„Основните мандатоносители БСП и ДПС със своите действия бутат правителството надолу.“ Това каза бившият вътрешен министър и член на АБВ Румен Петков. Бившият председател на БСП заяви, че не съжалява за решението си да регистрира самостоятелна листа за евроизборите начело с Ивайло Калфин. По повод изключването на отцепниците от БСП Петков обясни, че не е наясно с това дали ще бъде изключен. „Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. За самоизключването си знам колкото и вие. Доколкото съм наясно, това трябва да стане с официално писмо през кабинета на председателя“, допълни той. Според бившия вътрешен министър новият проект и бившият президент Георги Първанов се демонизират в медиите. „Има твърде всеотдайна прегръдка от страна на медийната група на господин Пеевски с партийното ръководство“, посочи той, като подчерта, че не може да става въпрос за любов между АБВ и БСП в политиката, пише economic.bg.

Петков заяви, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите. „Ние трябва да разберем като общество, че е нужно да изискваме от партиите да изпълняват задълженията си. БСП трябва да спре да се държи като работодател“, каза още той. Според бившия вътрешен министър е абсурдно твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място. „При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишават от първото място“, категоричен е Румен Петков.

Хората са разочаровани от Станишев. Той няма нито едни спечелени избори. Направи идиотска коалиция с ДПС и „Атака”. Задкулисието го командва, той е слуга на непрозрачността в управлението. ДПС му реди министрите. За малко да загуби властта заради Делян Пеевски. Слуга на Доган – това е Станишев. И социалистите не харесват това. Затова хората ще гласуват за нас – отново за социалисти, отново за лявата идея, но за чистата лява идея, неопетнена от Станишев и Моника. Станишев е човек, който обича да излива кал върху другите, заяви още Петков, цитиран от bgnovosti.com. Убеден съм в това, но за съжаление съм скептик, защото виждам колко кал се изля и по мен лично, и по президента Първанов, и въобще по хората, които стоят зад каузата на АБВ. Това показва един излишен страх, една излишна паника, от която за съжаление моята партия БСП само ще загуби. Но левият избирател ще спечели, защото ще има избор в неговото си, лявото пространство, завърши Румен Петков. Когато АБВ спечели изборите, а БСП отново ги загуби, както винаги се получава при Станишев – Сергей ще стане още по-злобен, дано това не го вкара в лудницата…

 

Колаж: Георги Първанов, Сергей Станишев и Румен Петков

Spread the love