Учителката Людмила Георгиева от Елхово: ЮЗУ доц. Сашо Рангелов завлече мен и 9 колежки с по 1600 лв. уж за преквалификация, всичко се оказа измама

Filed under: Общество |

27-09-82Измамени учителки продължават да си търсят парите от доц. Сашо Рангелов от Югозападния университет в Благоевград. Част от жертвите на мошеника са 10 учителки от Ямбол, които искат да разберат дали доцентът наскоро пак е измамил някого, или е арестуван за старите си прегрешения, пише „Блиц”.

„Доц. Сашо Рангелов  ни прибра по 1600 лв. Същите пари е взел и на колежки в Плевен, Бургас и Хасково“, заяви по телефона една от жертвите – учителката Людмила Георгиева от Елхово. Тя и още девет нейни колежки били студентки, задочно обучение, в Благоевградския университет. За да не пътуват, се хванали на въдицата на доцента. Той пристигнал в Ямбол и наел помещение в една гимназия. И така учителките му платили по 400 лв. за семестър, а общо 1600 лв. за четири семестъра платила всяка една. Така доцентът прибрал 16 000 лв. За получените суми той им дал дори бележки от неговата фирма „Санра“, разказа Людмила Георгиева.

Срещу тези пари тя и колежките й трябвало да завършат преквалификацията си за учители по английски език. Като минали всички изпити и дошъл ред на държавния през лятото на 2009 г., жените разбрали, че всичко е измама. От университета в Благоевград им заявили, че не могат да се явят, защото за последните три семестъра не са внасяли такси. „Така трябваше за едно нещо да платим два пъти. Рангелов е внесъл парите ни само за един семестър. После се чухме с него по телефона, а той обеща да ни върне парите. И до ден днешен не сме получили нито лев“, оплака се Людмила.

Ужилените учителки си наели адвокат и завели дело в Ямбол още през 2009 г. „Сега не можем да се свържем и с адвоката. Но от година и половина никой не ни е викал и няма никакво движение по това дело“, притеснява се учителката. Тя е завършила руска филология, но искала да вземе и специалност за учител по английски език. „Събирали сме левче по левче и стотинки, за да си платим таксите, а той ни измами“, ядосва се Людмила. Измамени учителки от нейната група са Стоянка Стаева от Сливен, Мария Митахова от Ямбол, Петя Димитрова от Елхово и други.

Spread the love