Метър сняг чака алпийците на Европейската купа по ски в Боровец

Filed under: Спорт |

 Пистите ще са подготвени перфектно, всичко ще бъде на ниво, уверява Георги Кочов

28-23-01-Georgi KochovБоровец ще гони стандартите на Световната купа. Това сподели президентът на родната ски федерация Цеко Минев по време на организирана в столицата пресконференция.

Както е известно, най-старият ни зимен ски център ще бъде домакин на старт от Европейската купа по ски за първи път от 23 години насам. Състезанието е на 15 и 16 февруари (събота и неделя), като очакванията са някои от най-големите имена в алпийските ски да се пуснат в надпреварата.

„Хубаво е, че точно по време на олимпиадата Боровец се завръща на сцената на световните ски. Очакваме силна проява, която ще бъде последна проверка на алпийците в техничните дисциплини преди стартовете в Сочи. Подготовката върви с пълна сила“, подчерта Минев.

Вицепрезидентът на централата Георги Бобев пък заяви, че страната ни ще бъде представена от най-добрия ни алпиец в техничните дисциплини Стефан Присадов, Георги Нушев, Камен Златков, Алберт Попов и още един състезател, който още не е определен. Очакванията иначе са общо към 80-90 алпийци да се включат в турнира.

Спортният директор на „Бороспорт“ – самоковецът Георги Кочов, пък даде разяснения каква е ситуацията в курорта към днешна дата.

„Пистите да бъдат подготвени отлично, в това никой не трябва да се съмнява. Снежната покривка в момента е от 80 до 100 см, каквито са изискванията на ФИС. Сигурен съм, че всичко ще бъде на ниво, нямам притеснения за провеждането на Европейската купа“, категоричен бе специалистът.

Участие в надпреварата досега са заявили състезатели от 14 страни, като процесът на регистрация продължава.

 

На снимката: Георги Кочов по време на пресконференцията в столицата

 

 

Spread the love