Навръх 38-ия си рожден ден Вадим Поспелов направи първа копка на световен лечебно-диагностичен център в Сапарева баня за над 30 млн. евро

 Кметът Сашо Иванов: С жителите на Сапарева баня вече сме на прав път, това е истината, бъдещето и животът за нашата община, денят е паметен

Вадим Поспелов: Центърът има аналог единствено в Австрия

Областният Иван Каракашки: За 30 дка руснаците са платили свръхцена от 20 млн. лв.

28-01-DSCN9672 copyНа рождения си ден президентът на фонд „Закон, справедливост и милосърдие” Вадим Поспелов направи първа копка на мегакомплекс за рехабилитация в Сапарева баня за над 50 млн. евро. 28-01-01  copy38-годишният Вадим Поспелов е професор медик по генетика и разказа, че е дошъл специално от Москва за първа копка, макар че дъщеричката му със сълзи го е молила да остави обекта, но татко й нежно й обяснил, че няма как да остави българските си приятели, с чиято помощ прави важна стъпка и затова да не му се сърди. 28-01-DSCN9640 copyПроектант и главен изпълнител е Bolkan Construction с президент Светослав Глосов. 28-02-DSCN9637 copyРеализацията на проекта ще бъде пример за осъществяване на практика на успешно публично-частно партньорство.

28-01-DSCN9663 copy„Такъв рехабилитационен център няма на Балканския полуостров, а бих казал и в Европа. 28-01-DSCN9644 copyМалко са такива центрове. Хубавото е, че инвеститорите решиха да бъде в България. 4 години е проучвано мястото за тази инвестиция, специално ние 2 години се занимаваме с изследване на мястото. Мястото е високо, но няма да има проблем с качването на водата, има помпи, ще се направи нов сондаж, стига да има вода. 28-01-DSCN9660 copyОчакванията ни са и за по-висока температура на водата. Тук ще се качва вода с температура между 96 и 98 градуса. Очакваме с новия сондаж водата да достигне до 112-115 градуса. 28-02-- 70973 copyНа обекта ще разкрием 300 работи места. Ще наемем и вече сме назначили около 15 души работници от Сапарева баня. 28-02-DSCN9645 copyИкономическият ефект от създаването ще е за целия регион”, каза Светослав Глосов и уточни, че ще работи с десетки фирми подизпълнители от региона, стига те да бъдат достатъчно сериозни и доказани в бранша.

P1270979 copy

Подробности в печатното издание
Снимките:
1 Проф. Вадим Поспелов (вдясно).
2 Кметът Сашо Иванов, председателят на фонда Вадим Поспелов и официалните гости по време на водосвета.
3 Изп. директор на фонд „Закон, справедливост и милосърдие” Александър Ручкин и председателят на сдружение „Единен казашки съюз – България” Георги Владев (от ляво надясно).
4 Секретарят на общината Даниела Кьосева, читалищният секретар Юлия Гювийска и техническият секретар на кмета Ралица Мертекчийска (от дясно наляво).
5  Шефът на строителната фирма изпълнител и на строителната камара Светослав Глосов (вляво) показа капсулата, поставена в темелите на обекта. 
6 Областният управител Иван Каракашки в братска прегръдка с бившия учител Кирил Пешев.
7 Общинските съветници Елка Тодорова, Тони Кацарски и Калин Гелев (от ляво надясно).
8 Много жители на общината дойдоха за ритуала.
9 Кметът Сашо Иванов с гостите.
10 Шефът на строителната фирма изпълнител и на строителната камара Светослав Глосов (вляво) показа капсулата, поставена в темелите на обекта.

Spread the love