ГЕРБ иска специална комисия в НС незабавно да провери отпуснатите европари за Моника Станишева, БСП не дава

Filed under: Актуално от днес,България |

Мая Манолова: След като от опозицията не могат да се разправят с лидера на БСП – атакуват жена му

29-18-01-273-17-03-Image_2252276_126ГЕРБ отново настоя специална комисия в НС незабавно да провери отпуснатите европари за Моника Станишева. От БСП отказаха и заявиха, че това е хвърляне на кал.

В декларация от името на ГЕРБ Цвета Караянчева заяви, че изразяват силно възмущение от опитите на тройната коалиция „да прикрие грандиозния скандал със съпругата на Сергей Станишев“. „В Европарламента вече на висок глас се поставят въпроси лично на председателя Мартин Шулц за отпуснатите 60 000 евро за „Актив груп”. За пореден път името на България е компрометирано в международен план”, добави депутатката.

Според ГЕРБ фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо фирмата е възстановила авансово изплатените 30 000 евро на ЕП, ако всичко е било изрядно. „Ако по този случай останат дори малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Станишев трябва да подаде оставка от всички постове, правителството на БСП, ДПС и „Атака“ също трябва да подаде незабавно оставка“, се казва още в декларацията.

В сряда управляващите отказаха случаят да бъде проверяван от комисията по казуса „Христо Бисеров“. Евродепутатът от ЕНП Михаел Галер попита риторично в ЕП отсъстващия Шулц: „След като госпожата е направила писмено изявление, в което е отрекла конфликт на интереси, което е невярно, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт“. Галер добави, че си представя какво щеше да се случи, ако съпругата на председателя на ЕНП беше сключила подобна сделка.

Свидетели сме на поредната мръсна кампания от страна на ГЕРБ срещу лидера на БСП Сергей Станишев. Отвратително е, когато се атакуват семействата на политици. Отвратително е, когато мъже, които претендират за мъжественост, атакуват безскрупулно една жена, защото е ясно кои стоят зад тази атака. Тава са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. След като не могат да се разправят с лидера на БСП, атакуват жена му, при това абсолютно игнорирайки фактите. Това заяви зам.-председателката на НС Мая Манолова пред журналисти в парламента. Тя допълни, че ЕП е опровергал всички спекулации по въпросния проект. „Стана ясно от официални изявления, че проектът, който е спечелила „Актив груп“, е оценен от независима комисия, в която са включени 6-има директори на дирекции в ЕП“, каза Манолова. Тя обясни, че отговорен за администрацията в ЕП е не президентът на ЕП, а главният секретар, който е представител на ЕНП. „Така, че с тази атака практически ГЕРБ атакуват собствените си представители в ЕП. Но за всички е ясно, че кампанията за евроизборите започна и ГЕРБ я започват по познатия начин – с кал и лични нападки срещу своите опоненти. Очевидно за ГЕРБ в предстоящата кампания място за политики няма да има“, заключи Мая Манолова.

 

 

Spread the love