Високите температури стопиха цените в кюстендилските магазини до 70%, Мария Велинова: Цените пак са високи, голяма работа, че един пуловер от 48 е намален на 33 лв.

Filed under: Бизнес |

Съпругът ми е таксиметров шофьор и пазаруваме дрехи в Дупница, излиза ни по-изгодно, каза 43-годишната Любомира Симеонова

34-10-81  Maria Velinova copyПролетните температури в Кюстендил принудиха търговците да обявят масови сезонни разпродажби на зимните колекции. Смяната на сезона накара продавачите да променят цените на топлите дрехи, за да се освободи място за пролетните колекции. По витрините на магазините в Кюстендил навсякъде се виждат табели за намаления. Основно те засягат дрехите и обувките за зимния сезон. В много от случаите обаче става дума за частично намаление само на някои стоки. 34-10-81  kn_namalenie_1Намаленията варират от 20 до 70%. Средата на февруари е моментът гражданите да се възползват от ниските цени на стоките. Много обаче от местните жители го определят като търговски трик.

“Изобщо не вярвам, че има намаление. Те надуват цените и като видят, че не се продава, слагат по-ниска, но и тя е далече от стойността, на която са купили стоката”, добавя 43-годишната Любомира Симеонова. Тя, дъщеря й Симона и съпругът й Велимир, който е таксиметров шофьор, предпочитат шопинга в Дупница. “Там дрехите са на по-ниски цени. Качваме се в колата и пазаруваме за сезона. Например ходихме в началото на учебната година. Взехме дънки 2 чифта, анцуг, пуловер и чанта. Сега предстои пак да ходим. Симона няма ботуши”, коментира Любомира.

“Не се съобразявам с това има или няма намаление. Просто пазарувам в зависимост от необходимостта. Не мисля, че табелките по-магазините са актуални. Какво е това да свалиш цената на пуловер от 48 на 33 лева например? Просто в Кюстендил цените на дрехите и обувките са много високи”, коментира 34-годишната Мария Велинова.

Дванайсетокласничките от Кюстендил пък масово се ориентират към столичните молове. “Ходим с мама и тате веднъж в сезона. Пазаруваме на едро за всички, каквото им е необходимо, а не на парче. Просто излиза по-евтино”, добавя 19-годишната Милена Иванова.

Разходките по магазините действат ободряващо и отпускащо на жените, има и антистрес ефект шопингът. “Харесва ми да обикалям, да пробвам. Дори и да нямам пари, ми действа разтоварващо”, добавя 27-годишна кюстендилка Силвия Кирилова. Нейна приятелка обаче е на противоположното мнение. “От високите цени се изнервям”, казва Десислава Михайлова.

Снимките:
1 Мария Велинова 

2  Магазин с намаление

Spread the love