Едвин Сугарев: Сламеното правителство на Орешарски е лишено от доверието на българите, управлява единствено с полицейските щитове и палки

Filed under: Искам думата |

Олигарсите, които плащат харчовете на БСП, започнаха сами да произвеждат политици, Бареков е поредният клонинг на червената партия

35-09-82-1Поетът Едвин Сугарев е роден през 1953 г. Завършва българска филология в СУ, където по-късно преподава. През 1989 г. издава нелегалния алманах „Мост“ и става активист на „Екогласност“. Депутат е от СДС във ВНС, в 36-ото и 37-ото НС. Бил е посланик в Монголия и Индия. Женен е три пъти и има шест деца. Пред агенция ПИК Сугарев говори за скандала с Моника Станишева, както и актуалната политическа обстановка у нас.

 

– Г-н Сугарев, как ще коментирате скандала в Брюксел с европроекта на Моника Станишева?

– Пореден случай, който показва постоянните корупционни практики на фамилията Станишеви, които датират повече от 5 години. Нека си спомним, че Моника Станишева беше герой и на аферата „Хохегер”, която имаше доста силен международен отзвук. Тогава беше потърсена фирма за изчистване имиджа на България преди влизането в Евросъюза – през 2006-2007 г. На практика Моника Станишева се оказа подизпълнител на поръчката, макар по условие да не се предвиждаше такъв. Единият договор с Пловдивския панаир е незаконен. Тук самият министър-председател Сергей Станишев нарушава закона, за да може да се сключи този договор с Хохегер и Моника Станишева да се окаже подизпълнител. А и няма ясни доказателства какво изобщо е свършено по него. Да не говорим за многото поръчки, които тя е получила от правителството – например една е за 1,5 млн. лв. за обучаване на администрацията в България. Това не е единственият случай, при който лидерът на ПЕС Сергей Станишев се ползва от връзките си с европейските социалдемократи и социалисти, за да придобива блага. Имаше подозрения, че той на практика е платил вземането на този пост, възлагайки на една много странна фирма – „Сименс” ЕООД-България, една поръчка за 116 млн. евро по времето, когато Станишев беше министър-председател (2005-2009 г.).

35-09-82 barekov– За смяната на личните карти и задграничните паспорти ли говорите?

– Да, за тях. Търгът за поръчката беше опорочен по драматичен начин, като бяха отстранени фирми, които са най-големите в този бранш като „Дойче брукеайнен”. И тази фирма „Сименс” ООД-България получи поръчката като промяна в условията на търга тя е набъбнала до 116 млн. евро, а според специалисти тя би трябвало да струва поне наполовина по-малко.

Подробности в печатното издание

Снимките;

1 Едвин Сугарев

2 Николай Бареков 

Spread the love