Волен Сидеров: „Атака” открива нов офис с нови лица в Дупница, Илиян Тодоров е пример за политик

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Нужни са ми 365 дни, за да възстановя България, да върна концесиите в български ръце и печалбите за милиарди чрез износ на злато

Опитът за преврат премина

 Избирателят трябва да изпита кандидатите за властта, подготвяме листовки

Digimax A50 / KENOX Q2„В Кюстендилския регион тече процес на пълно обновяване. „Атака” се подмладява, преживява обновяване на кръвта, все повече млади и образовани хора са наши привърженици. Каузата ни е жива и мисля, че на тези избори ние ще покажем, че не само сме още на крака, но и вървим напред.46-03-01111-- Депутатът ни от Кюстендилския регион Илиян Тодоров е един от най-енергичните отговорници за региони.  

Ние ги наричаме зонални отговорници, в тях влизат няколко области. В Дупница специално отскоро има нов клуб, който предстои да бъде отворен на хубаво, централно място”, това обяви в предаването на „На фокус” на ТВ „Запад” лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той гостува в Дупница и се срещна с част от своите симпатизанти късно вечерта във вторник. Ето какво още сподели идеологът на „Атака”: „Против съм отцепили се депутати като Румен Йончев от „Коалиция за България”, Димитър Главчев и Красимир Стефанов от ГЕРБ да остават в парламента. Аз това наричам ренегатство. Не може да си влязъл с една бюлетина и да се откажеш от идеята, трябва да останеш с тази бюлетина докрай, а ако напуснеш групата си, да напуснеш парламента, за мен това е честното, това е лоялното отношение. Всичко друго е някакъв вид ренегатство. Ние от „Атака” сме патили от такова ренегатство и не съм убеден по никъкъв начин, че един човек, който е напуснал своята партийна група, политическа формация, ще бъде качествен в нова, защото някой от тези, за които говорим, бяха обявени вече като основни фигури в нови формации”.

 

Имаше един период, в който правителството и управлението бяха подложени на една много истерична атмосфера, в която не можеше да се работи нормално. Имаше платени протести, хора, които създаваха хаос и анархия и беше невъзможно да се работи нормално, разумно, каквото и да се кажеше, то беше заглушавано. Тази фаза отмина, аз го наричам направо опит за преврат. Протестиращите не даваха възможност да се види дали този кабинет може да работи или не.

 

Имаме предложения за различни сфери, които сме изложили в десет точки. Едната за защита на националното достойнство. Настояваме да се признае геноцидът над българите по време на Османската империя. Това е един морален акт. Ние се опитахме да го извоюваме в миналия парламент, но се сблъскахме със стената на ГЕРБ. Този акт не изисква нищо – нито храна, нито вода, нито пари, нито нищо. Иска се натискане копчето„за” и 17 май да се признае за Ден на геноцида над българите по време на османското робство. Изисква се воля, преклонение пред нашите предци, които са загивали за вярата си, за своята националност, за това, че не са искали да се променят и да сложат чалма. И за целия този геноцид, който според учените е отнел възможността българският народ, българската нация да бъде значително по-многобройна. Според някои учени ние щяхме да наброяваме 50-60 милиона, ако не беше този турско-османски геноцид. Налице е един исторически срив, имаме една трагедия за българската народност, която е редно да се признае. Както има еврейски холокост, има арменски геноцид, така би трябвало да се признае и българският.

 

Мотивът предложението да не мине беше да не се скараме с Турция, представяте ли си? Това решение си обяснявам с неподходящ състав на парламента. Българският избирател затова трябва да си направи изводите. Българският избирател трябва да задава въпроси на хората, на които гласува доверие. Затова ние ще изработим примерни листовки с примерни въпроси: Какво би направил ти, драги кандидат за властта, например по отношение на доходите, по отношение новините на турски, какво би направил по отношение на това да бъдат в български ръце енергийните монополи, а не в чужди ръце? По всичките тези въпроси, по които ние сега внасяме поправки, или някакви промени, избирателят трябва да изпитва кандидатите за властта.

 

Ако те не издържат този изпит, ако те не му отговорят ясно, например, аз ще гласувам „за” 17 май да бъде Ден за геноцида над българите, то те да не изпращат този човек в парламента. Иначе се въртим в кръг и ще се питаме защо нещата не се променят. Често чуваме как политиците са лоши, как парламентът е лош, как правителството е лошо. Ама то е такова, каквото избирателят го е формирал. Парламентът е такъв, какъвто е формиран от изборните бюлетини. Ако избирателите питаха тези, които са на власт, ако питаха партия ГЕРБ, ако питаха БСП, ДПС, всички там сини и други сега нови партии, които излизат на сцената, щяха да ги преценят. Ето сега се появи и Барековата партията, задавайте им тези въпроси. Вместо да избирате по някакви симпатии, антипатии или по клюки, или по махленски слухове за този или онзи, избирайте по нещо, което е истинско и съществено. Ако питаш кандидатите за властта за доходите, какво ще направите с пенсиите, какво точно ще направите. При нас в „Атака” ги има тези отговори, имаме подредени. И това, което ни различава от другите, всъщност е, че имаме точно и ясно подредени отговори.

 

Вместо 9 години да се сипе по мен черен пиар и пропаганда, която да ме натиква в ъгъла и да отнема от вота на хората, ако ни бяха дали възможност, щяха да видят как ще направим нова България. Не ми трябват 800 дни, както на една фамозна личност, дошла да си вземе имотите, нужни за 365 дни, за да се реализират тези неща, които сега ги предлагам. Важно е да се върнат концесиите в български ръце. Не са нужни повече от няколко месеца. Ама те щели да заведат дело. Да заведат. Първо, ще го загубят, второ, ние ще си върнем печалби за милиарди. В момента българското злато се изнася неконтролируемо. Товари се във вагони, след това на кораби и се обработва в Намибия. Никой не знае какво точно се изнася. Според данни на геолози, с които сме разговярали, това са огромни количества ценни метали, които ако остават в България и се реализират от България, просто биха вкарали в хазната милиарди.

 

Борисов дойде със зявката, че ще оправи тези неща, затова получи подкрепата ми. През 2009 година той говореше, че ЕРП-тата са колонизатори. Използваше моята лексика, моите думи, няма лошо, хубаво, добре, нямам авторски права. Въпросът е, че веднага след това той или се отказа, или го отказаха и престана да говори за тези неща. Престана да се опитва да защитава българския интерес. Десетки пъти съм му казвал, от трибуната на Народното събрание: Г-н премиер, развалете концесиите за злато, България ще спечели милиарди. Не можело да стане. Защо не можело да стане? Първо, това е фирма, която нарушава трудовоправни норми, екологични норми. Имаш достатъчно основания да го направиш. Второ, тази концесия е слючена за 1,5% концесионна такса. Това е направено по времето на Александър Божков и оттогава не е мръднала тази смешна минимална такса. Тоест има едно ограбване, което вече се смениха 4-5 правителства – не искат не смеят, не знам защо.

 

„Атака” се роди от нуждата на хората да има такава партия, която да ги защитава. Не сме партия, която има в ръководството си висши представители на полицията, като например Цветан Цветанов в ГЕРБ. Така ГЕРБ имаше възможност чрез него да проверява кадрите си. При нас това го нямаше, затова имахме и неудачи, имаше и хора, които се провалиха. Има и ще продължава да има обаче и честни и почтени хора, за които „Атака” е кауза, каквото и да стане”, каза Сидеров.

 

 

 

 

Снимките:
1 Волен Сидеров и Илиян Тодоров бяха сред първите на протеста в Кюстендил срещи джамоята.
2 Николай Бареков

Spread the love